15.10.2013 12:11

Παρελθόν οι λακκούβες απ’ το Κάστρο

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ 100 ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΣΟΥΔΑ

Οριστικά στο παρελθόν θα ανήκει σε λιγότερο από 1 χρόνο η σημερινή εικόνα εγκατάλειψης που επικρατεί στη βόρεια Σούδα του Κάστρου με την 3η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων να έρχεται τελικά σε συμφωνία με τον Δήμο για εξωραϊσμό του χώρου και δημιουργία θέσεων στάθμευσης οχημάτων και δικύκλων.

Το σχέδιο

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Π. Στεφάνου η Αρχαιολογία ανταποκρινόμενη στο διαρκές αίτημα του Δήμου, έθεσε ορισμένα προαπαιτούμενα ανάμεσα στα οποία είναι και η συνολική ανάπλαση του χώρου από συνεργείο του Δήμου στα πρότυπα της τάφρου. 

Όπως προβλέπει ο σχεδιασμός μέσα από την προμελέτη εκτός των ανασκαφικών εργασιών που θα επιτρέψει την ανάδειξη του επάνω πορτέλου, θα δημιουργηθούν παρτέρια με γκαζόν και φυτά καθώς και περιπατητικοί διάδρομοι ενώ οι θέσεις στάθμευσης υπολογίζονται περί τις 100.

«Η Αρχαιολογία στο σχέδιο της προμελέτης ζήτησε να προστεθεί η πρόβλεψη για απομάκρυνση των μπάζων ώστε να καθαρίσει ο χώρος. Μετά συνεργείο 6 εργατών του Δήμου από το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας θα αναλάβει τη δημιουργία πεζοδρομίου πλάτους 3 μέτρων ενώ περιμετρικά των τειχών υπάρχει η πρόβλεψη για δημιουργία παρτεριού μισού μέτρου», είπε ο κ. Στεφάνου.

Αναφορικά με τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης και την ασφαλτόστρωση αυτή αποτελεί το τελευταίο στάδιο της ανάπλασης της βόρειας Σούδας που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα εσωτερικής οδοποιίας του Δήμου για τον Μάιο του 2014, οπότε και θα υπάρξει η δυνατότητα παραγωγής ασφάλτου και ασφαλτομείγματος.

Το πρόγραμμα αναπλάσεων του Δήμου πάντως περιλαμβάνει και την ανάπλαση του χώρου που είναι τοποθετημένα σήμερα τα κοντέινερ των μεταναστών. Τη μελέτη ανάπλασης έχει αναλάβει το Λιμενικό Ταμείο Χίου  και προβλέπει τσιμεντόστρωση και πλακόστρωση καθώς και δημιουργία κηπαριών  με τοποθέτηση δέντρων και άλλων φυτών. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ