23.9.2015 17:03

Παράταση της τουριστικής σεζόν μέσω… Κουρμπάν Μπαϊράμ

• ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΗ ΧΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Επιπλέον ώθηση στην τοπική οικονομίας, στην εκπνοή μάλιστα της τουριστικής περιόδου δίνει το Κουρμπάν Μπαϊράμι, η θρησκευτική εορτή των Τούρκων που ξεκινάει αύριο Πέμπτη και θα αποτελέσει ευκαιρία ολιγοήμερων διακοπών για τους γείτονες.

Ευνοεί η απόφαση Ερντογάν

Σημαντική εκτός των άλλων θεωρείται η απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου έδωσε επιπλέον τρεις ημέρες άδειας στους γείτονες, χαρίζοντάς τους ουσιαστικά μία ολόκληρη εβδομάδα.

Ήδη από χθες Τρίτη τα πλοία της γραμμής Χίου – Τσεσμέ, προσεγγίζουν στο λιμάνι του νησιού με πληρότητες που ξεπερνούν το 70% ενώ το κύμα αφίξεων αναμένεται να κορυφωθεί το διήμερο Πέμπτης- Παρασκευής.

Γεμίζουν τα ξενοδοχεία

Οι μαζικές αφίξεις αποτυπώνονται και στις πληρότητες των ξενοδοχείων. Ήδη τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα του κέντρου έχουν κρατήσεις που ξεπερνούν το 80% ενώ οι πληρότητες φθάνουν το 100% από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή.

Όπως σημείωσε στον «π» ο διευθυντής του ξενοδοχείου «Χανδρής» Γ. Νέος, η κίνηση είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική αφού οι κρατήσεις αφορούν σε διαμονή 2 ή 3 ημερών ενώ ελάχιστες αφορούν μία μόνο διανυχτέρευση.

Προτιμούν Χίο και Σάμο

Στην επιλογή των Τούρκων κυρίαρχο ρόλο παίζει και το μεταναστευτικό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πολλά ταξιδιωτικά γραφεία από τη γείτονα, επιλέγουν πλέον να δουλέψουν με νησιά όπως η Χίος και η Σάμος από το Βόρειο Αιγαίο και η Ρόδος από το νότιο τμήμα του Αρχιπελάγους, αφού η κατάσταση με το μεταναστευτικό είναι αρκετά διαχειρίσιμη σε σχέση με τη γειτονική Μυτιλήνη.

«Από την εικόνα την οποία έχουμε από τα τουρκικά πρακτορεία, το μεταναστευτικό είναι κάτι το οποίο δημιουργεί προβληματισμό. Αυτές τις ημέρες έχει δουλέψει πολύ καλά η Χίος, η Σάμος και η Ρόδος. Όμως σε ότι αφορά στη Λέσβο επικρατεί ιδιαίτερος προβληματισμός, γεγονός το οποίο εξηγεί και τις λιγότερες κρατήσεις ενόψει της θρησκευτικής εορτής των Τούρκων», σημείωσε στον «π» η Α. Σπανολιού εκ μέρους του Sunrise Tours. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ