13.5.2016 20:56

Παράσημο τιμής κι αγώνα [ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΤΟΥΣ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΙΑΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ

Με το βλέμμα στην ενδεχόμενη κατάργηση της αναγκαστικότητας που απειλεί να αφανίσει την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου έπειτα από 77 χρόνια ζωής, τίμησε φέτος η Χίος τον προστάτη των Μαστιχοπαραγωγών πρωτομάρτυρα Άγιο Ισίδωρο.

Σε μία συμβολική κίνηση, κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων, ο Μητροπολίτης Μάρκος, απένειμε την ανώτατη διάκριση της Χιακής Εκκλησίας, τον Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου, στον πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Γιώργο Τούμπο.

Εκτός μικροφώνου μάλιστα διατράνωσε την πεποίθησή του λέγοντας προς τον Γ. Τούμπο ότι ο αγώνας για τη διατήρηση της αναγκαστικότητας θα είναι νικηφόρος.

Λίγο αργότερα η πομπή με το ιερό λείψανο του Αγίου ξεκίνησε από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όπου μέσω της προκυμαίας κατευθύνθηκε στην κεντρική πλατεία Βουνακίου. Κατά τη διάρκεια της διέλευσης από την προκυμαία σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού αλλά και επιβατηγά απέδωσαν τιμές, ενώ την περιφορά παρακολούθησαν και τα στελέχη της Frontex που βρίσκονταν πάνω στα πλοία της Μ. Βρετανίας και της Ρουμανίας.

Το ιερό λείψανο των Αγίων συνόδευσε άγημα της 96 ΑΔΤΕ, γυναίκες με παραδοσιακές στολές των Μαστιχοχωρίων, οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών καθώς και πολλοί μαθητές από διάφορα σχολεία της Χίου.

Το «παρών» έδωσαν ο Χιώτης Βουλευτής Νότης Μηταράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης, η στρατιωτική ηγεσία του νησιού καθώς κι εκατοντάδες πιστοί. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ