18.2.2016 11:51

Παραμένει σε λειτουργία το κέντρο φιλοξενίας της Σούδας

ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ

Μέχρι και τον ερχόμενο Μάιο θα παραμείνει δεσμευμένος ο χώρος της Σούδας, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του ο χώρος προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από τον Δήμο Χίου και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις με δεδομένο ότι όσο οδεύουμε προς τη θερινή περίοδο οι μεταναστευτικές ροές θα αυξάνονται καθημερινά.

Επιπλέον ο φόβος ότι το νέο hotspot στο Χαλκειός, χωρητικότητας 1095 ατόμων δεν θα επαρκεί για τις ανάγκες φιλοξενίας, οι φορείς που δραστηριοποιούνται γύρω από το ζήτημα εκφράζουν φόβους ότι αν δεν λειτουργήσει ο χώρος στη Σούδα τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος να ζήσουμε καταστάσεις, αντίστοιχες του περσινού Καλοκαιριού, τότε που ο δημοτικός κήπος και κεντρικά σημεία της πόλης είχαν πλημμυρίσει από πρόσφυγες που αποζητούσαν σημείο διαμονής μέχρι την αναχώρησή τους για τον Πειραιά.

Ο σχεδιασμός των ανθρωπιστικών φορέων σε περίπτωση που οι αφίξεις πλησιάσουν και πάλι τις 1000 ανά ημέρα είναι οι πρώτοι 300 να διαμείνουν στο hotspot στο Χαλκειός, οι επόμενοι 500 να μεταφερθούν στη Σούδα ενώ αν απαιτηθεί από τις συνθήκες θα δοθούν και πάλι σε χρήση οι χώροι του ΔΗΠΕΘΕ αλλά και του Λιμεναρχείου Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ