17.2.2016 12:03

Παραμένει καθηλωμένο μέχρι νεωτέρας

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣ. ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΑΝΗ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Δώρο άδωρο φαίνεται ότι αποτελεί για την πολύπαθη Αμανή η τροπολογία του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η οδήγηση ασθενοφόρων εκτός από τους διασώστες του ΕΚΑΒ και από το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και από δημοτικούς υπαλλήλους.

Τι αναφέρει η τροπολογία

Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας που εντάσσεται στο «παράλληλο πρόγραμμα» της Κυβέρνησης επιτρέπεται πλέον η δυνατότητα οδήγησης Ασθενοφόρων Κέντρων Υγείας τόσο από Πυροσβέστες όσο και από υπαλλήλους των ΟΤΑ υπό τις εξής προϋποθέσεις:

- Να έχουν επαγγελματική άδεια οδήγησης

-Να έχουν εκπαιδευτεί στην παροχή πρώτων βοηθειών

-Και να υπάρχει συνοδεία υγειονομικού προσωπικού

Η παραπάνω πρόβλεψη αφορά περιοχές όπου δεν υπάρχει ή δεν επαρκεί το προσωπικό για την μεταφορά ασθενών όπως δηλαδή συμβαίνει εδώ και χρόνια στην Αμανή.

Οι ελπίδες ότι η συγκεκριμένη διάταξη θα έδινε λύσε στη χρόνια ακινησία του ασθενοφόρου του Πολυδύναμου Ιατρείου της Βολισσού, σύντομα διαψεύστηκαν. Όπως εξήγησε στον «π» ο Δήμαρχος Χίου Μ. Βουρνούς ο μοναδικός  δημοτικός υπάλληλος που υπηρετεί στην Αμανή είναι ένας οδηγός απορριμματοφόρου ο οποίος είναι φύσει αδύνατο να εκτελεί χρέη οδηγού ασθενοφόρου.

Επιπλέον με δεδομένη την ανυπαρξία μόνιμου προσωπικού η τροπολογία δεν διευκρινίζει εάν προβλέπεται η ανάληψη τέτοιων καθηκόντων από συμβασιούχο υπάλληλο του Δήμου.

«Η πρόσληψη συμβασιούχων γίνονται πλέον είτε μέσω των οκταμηνιτών του ΟΑΕΔ, είτε μέσω δίμηνης σύμβασης όταν είναι επείγουσα ανάγκη. Όμως εδώ δεν μιλάμε για επείγουσα αλλά για πάγια ανάγκη. Ας μας πουν λοιπόν πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη συγκεκριμένη τροπολογία», ανέφερε ο κ. Βουρνούς στον «π».

Μέχρι πάντως να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις η κινητή προνοσοκομιακή μονάδα της Βολισσού θα συνεχίζει να παραμένει διακοσμητικό στοιχείο του περιβάλλοντα χώρου του Πολυδύναμου Ιατρείου της περιοχής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ