25.9.2012 9:37

Παραλύει η Χίος

ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ

 
Σε εξλειξη βρίσκονται από σήμερα το πρωί οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών φορέων του νησιού με αφορμή την 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ως μέτρο αντίδρασης απέναντι στα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων νέες περικοπές σε συντάξεις, μισθούς και εφάπαξ.
 
Στις κινητοποιήσεις αυτή τη φορά συμμετέχει και η ΓΣΕΒΕΕ με τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα να θεωρούν την σημερινή πορεία ως την απέλπιδα προσπάθειά τους να μην περάσει η νέα δέσμη μέτρων που θα οδηγήσει την αγορά σε περαιτέρω ύφεση και θα φέρει νέα λουκέτα.
 
Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια.
 
Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι οποίοι άνοιξαν πρώτοι τη Δευτέρα τον χορό των κινητοποιήσεων με 24ωρη απεργία, αύριο θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11.00 ως τις 15.00, με εξαίρεση το χρόνο που θα αφιερωθεί στην κάλυψη των κινητοποιήσεων.
Τέλος, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους από τις 10 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου έως και έως τις 20 Οκτωβρίου, οι δικαστές και οι εισαγγελείς.

 
Στη Χίο
 
Δυναμικό αναμένεται είναι το παρόν των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών φορέων του νησιού στη συγκέντρωση και στην πορεία διαμαρτυρίας που οργανώνουν ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ μαζί με το Εργατικό Κέντρο στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Βουνακίου και το ΠΑΜΕ στις 10:00 στην είσοδο της Απλωταριάς.
 
Οι συμμετοχές
 
Ανεξάρτητα από το παρασκήνιο της κινητοποίησης ήδη η συμμετοχή μεμονωμένων προσώπων αλλά και συνδικαλιστικών φορέων είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη.
 
Στις 10:00 σήμερα το πρωίοι έμποροι έχουν απευθύνει κάλεσμα στους συναδέλφους τους για συγκέντρωση στην αρχή της Απλωταριάς και στη συνέχεια ενσωμάτωση στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
 
Επίσης προσυγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 09:30 το πρωί στο «Σκυλίτσειο» με ιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και εργαζόμενους να ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρόν.
 
Στην πρώτη γραμμή για μία ακόμη φορά αναμένεται να είναι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, ενώ τόσο οι συνταξιούχοι και εν ενεργεία ναυτικοί από Συκιάδα και Λαγκάδα όσο και το σωματείο συνταξιούχων ναυτικών Χίου, έχουν δηλώσει συμμετοχή.
 
Στην σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης με δικό τους πανό οι ένστολοι από Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό και απόστρατοι αξιωματικοί του Ε.Σ. καθώς και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των Δικαστικών Φυλακών Χίου.
 
Τέλος συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ