4.11.2015 16:10

Πακέτα ζωής δια χειρός Ερυθρού Σταυρού [ΒΙΝΤΕΟ]

ΠΛΗΡΗ ΠΑΚΕΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΔΙΕΝΕΙΜΕ Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Με τα απαραίτητα είδη στον δρόμο για την αναζήτηση μίας καλύτερης πατρίδας μακριά από πολέμους και δυστυχίες, εφοδίασε δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες του Δημοτικού Κήπου, το τοπικό παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μοιράζοντας πάνω από 180 κουτιά ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η πρώτη ημέρα της παροχής ειδών επιβίωσης, κύλισε ομαλά με τα τοπικά στελέχη του Ε.Σ. να παραδίδουν μαθήματα οργάνωσης αφού η διαδικασία παράδοσης των δεμάτων ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Η ανθρωπιστική βοήθεια περιλάμβανε συνολικά 180 κούτες χωρισμένες σε τρεις κατηγορίες. Τα είδη επιβίωσης, τα γυναικεία είδη και κουτιά τροφής, τα οποία αποτέλεσαν δωρεά του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού και παραδόθηκαν υπό την επίβλεψη στελεχών της διεθνούς ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελίνου. 

«Κάναμε περισσότερο μία πρακτική για να δούμε πως θα τα πάμε και τελικά όλα κύλισαν ομαλά. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη διανομή που περιλαμβάνει διαφορετικά είδη δεμάτων και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κι άλλες», ανέφερε η εκπρόσωπος του Ε.Σ. Ν. Δήμα.

Να σημειωθεί ότι οι δράσεις στήριξης προσφύγων και μεταναστών θα συνεχιστούν και στο αμέσως επόμενο διάστημα με νέα διανομή πακέτων.

«Δεν σιτίζονται οι πρόσφυγες στο Μερσινίδι»

Την ίδια ώρα πάντως που στον Δημοτικό Κήπο η παροχή των αναγκαίων ειδών προς τους πρόσφυγες είναι η καλύτερη δυνατή, μία νέα καταγγελία του Συλλόγου Δασκάλων περιγράφει μία διαφορετική εικόνα σε ότι αφορά στους ελάχιστους εναπομείναντες στο Κέντρο Μεταναστών του Μερσινιδίου.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν φθάσει στο Σύλλογό μας η κατάσταση των προσφύγων στην περιοχή του Μερσινιδίου είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού δεν έχουν σιτιστεί νέοι, ηλικιωμένοι και παιδιά από το πρωί της Τρίτης. Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου κάνει έκκληση σε όλους για τρόφιμα και έτοιμο φαγητό», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ