Κοινωνία

9/1/14 17:18

τελ. ενημ.: 9/1/14 17:18

Πάει κι’ ο λαγός

ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑΣ

Mαύρα τα βάφουν από αύριο και οι λαγοκυνηγοί, αφού σύμφωνα με το νόμο στις 10 Ιανουαρίου κλείνει και το κυνήγι του προσφιλούς τους είδους. Δεν πρέπει να έχουν παράπονο όμως, οι έξοδοι ήταν αρκετοί και φέτος. Επειδή όμως το φαινόμενο της λαθροθηρίας οργιάζει, η Θηροφυλακή καλεί τους κυνηγούς να σεβαστούν το νόμο.

Σε διαφορετική περίπτωση ο υπεύθυνος των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων Μάρκος  Ρές, προειδοποιεί ότι φέτος οι περιπολίες θα είναι ιδιαίτερα εντατικές και οι έλεγχοι πολύ αυστηροί.

«Οι κυνηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Θα εφαρμόσουμε αυστηρά τη νομοθεσία σε όποιον πιάσουμε με λαγόσκυλα, άσχετα αν έχει ή δεν έχει μαζί του όπλο. Πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί είμαστε αποφασισμένοι να στείλουμε στη δικαιοσύνη όσους περισσότερους λαθροκυνηγούς μπορούμε».

Παρ’ όλα αυτά δεν νομίζουμε ότι οι εθισμένοι θα βάλλουν μυαλό. Πολλοί διακινδυνεύουν τα πάντα, αφού τα κέρδη τους είναι πάρα πολλά και προτιμούν να δικαστούν και να πληρώσουν πρόστιμο, παρά να διακόψουν την επικερδή επιχείρηση τους. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση