7.5.2014 16:39

Ούτε μία γαλάζια σημαία στη Χίο

«Δυστυχώς δεν προλάβαμε» δηλώνει ο Π. Στεφάνου

Μέχρι και ο Όρμος του Λω ξέμεινε φέτος από γαλάζια σημαία καθώς καμία παραλία της Χίου δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των 408 βραβευμένων ακτών της Ελλάδας έτσι όπως ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Π. Στεφάνου φέτος η Χίος δεν κατέθεσε καμία αίτηση για γαλάζια σημαία με δεδομένο ότι πέρυσι η Ε.Ε.Π. της Φύσης είχε αποσύρει  κατά μεσής του Καλοκαιριού τις 2 από τις 3 γαλάζιες σημαίες σε Καρφά και Αγία Φωτιά αφού διαπιστώθηκε ότι ο δήμος δεν είχε πράξει όσα προβλέπονταν από τον κανονισμό της εταιρίας.

«Φέτος πήραμε την απόφαση να μην το ρισκάρουμε γιατί δεν θα ήμασταν έτοιμοι κι έτσι οι προσπάθειές μας προσανατολίζονται για νέα αίτηση από το 2015», είπε ο ίδιος, εξηγώντας ότι τα χρονικά περιθώρια ήταν στενά προκειμένου να τοποθετηθούν ράμπες πρόσβασης για Α.με.Α., να σηματοδοτηθεί η περιοχή και να εξασφαλιστεί η πίστωση για τους ναυαγοσώστες.

Για την ιστορία πάντως σε ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο υπάρχουν για φέτος 15 γαλάζιες σημαίες και συγκεκριμένα 9 στη Λέσβο, 2 στη Σάμο και 4 στη Λήμνο.  

ΣΑΜΟΣ [2]

Δήμος Σάμου

Ποτοκάκι 1

Γλυκόριζα

ΛΕΣΒΟΣ [9]

Δήμος Λέσβου

Τσαμάκια

Εφταλού/ Άγ. Ανάργυροι

Κάγια

Σκάλα Ερεσσού

Νυφίδα

Άναξος

Πέτρα

Αγ. Ισίδωρος

Μόλυβος

ΛΗΜΝΟΣ [4]

Δήμος Λήμνου

Εβγάτης / Ζεματάς

Άγ. Ιωάννης

Θάνος

Πλατύ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ