17.10.2013 10:47

Ούτε επί «Κανάρη» και «Καραϊσκάκη»...

- ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ «BLUE STAR PATMOS» ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ

Με τρία δρομολόγια την εβδομάδα (!) θα εξυπηρετούνται ακτοπλοϊκώς στην σύνδεσή τους με τον Πειραιά από τις 20 Οκτωβρίου η Λέσβος και η Χίος επιστρέφοντας δεκαετίες πίσω, μιας και οι εταιρίες, μη δεχόμενες πίεση από πουθενά, αλωνίζουν στη διαμόρφωση των δρομολογίων. 

Η ετήσια επιθεώρηση του Blue Star Patmos που είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Δευτέρα θα στερήσει από τη Χίο την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα αφού σύμφωνα με τον κεντρικό πράκτορα της εταιρίας Θ. Μιχαλάκη, η εταιρία δεν προτίθεται να το αντικαταστήσει για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει ο δεξαμενισμός του.

Έτσι από τα 6 δρομολόγια της εβδομάδας η Χίος θα παραμείνει με 3, δηλαδή αυτά που πραγματοποιεί το «Νήσος Χίος» της HSW, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή από τη διοίκηση της Blue Star η ημερομηνία επιστροφής του πλοίου στη γραμμή.

Τα νέα δεδομένα

Με βάση τις προθέσεις της Attica Group, το επικρατέστερο σενάριο για το νησί μας προβλέπει την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Χίου με τον Πειραιά κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή ενώ του Πειραιά με τη Χίο κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Έτσι ο Χιώτης από την ερχόμενη Κυριακή και άγνωστο για πόσο ακόμα χρονικό διάστημα, θα μένει ακτοπλοϊκά ακάλυπτος Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο.

Επανέρχεται το Αριάδνη

Την πάγια τακτική της αντικατάστασης με άλλο πλοίο της εταιρίας επιλέγει η HSW που ήδη από σήμερα έχει αιτηθεί την αντικατάσταση του «Νήσος Χίος» με το «Αριάδνη» αφού το πρώτο θα πρέπει να περάσει και αυτό τον ετήσιο έλεγχο.

Σε αντίθεση με τη Blue Star πάντως η HSW όχι μόνο αντικαθιστά το πλοίο αλλά σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάκη συζητά το ενδεχόμενο ενός επιπλέον δρομολογίου που κατά πάσα πιθανότητα θα τοποθετηθεί εντός του Σαββατοκύριακου, χωρίς όμως να έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια ανακοίνωση για το 4ο δρομολόγιο.  

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι και οι 2 εταιρίες από 1η Απριλίου 2014 έχουν αναρτήσει κανονικά τον πίνακα των θερινών δρομολογίων για τη γραμμή Πειραιά- Χίου- Μυτιλήνης και αντίστροφα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ