17.4.2013 11:52

Ώθηση στις κοινωνικές δομές εν μέσω κρίσης

ΔΙΟΝΥΣΕΙΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΚΑΙ ΟΚΑΝA ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΥΡΙΑΝΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Την ευαισθησία του απέναντι σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε καιρό μάλιστα οικονομικής κρίσης θα κληθεί να δείξει το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου που συνεδριάζει την Πέμπτη και την Παρασκευή στο νησί μας.

Τόσο η στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης που εδρεύει στο Διονύσειο Οικοτροφείο, όσο και ΟΚΑΝΑ αιτούνται σημαντικά χρηματικά ποσά που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους σε μία περίοδο που το έργο τους είναι διαρκώς αυξανόμενο.

«Σύγχρονη στέγη για τους νοητικά υστερούντες»

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Δ.Σ. των Γονέων Ατόμων Νοητικά Υστερούντων Ε. Κώσταλου έπειτα από προεργασία δύο ετών το Διοικητικό Συμβούλιο είναι έτοιμο να καταθέσει μελέτη έτοιμη προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ώστε το Διονύσειο Οικοτροφείο να μετατραπεί σε έναν ασφαλή και αναβαθμισμένο από όλες τις απόψεις χώρου που θα στεγάζει τους 9 τρόφιμούς του.

«Μιλάμε για μία μελέτη που χρηματοδοτήσαμε εμείς οι ίδιοι και τώρα ζητάμε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια ώστε να υλοποιήσει το συγκεκριμένο έργο. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στις 960.000 ευρώ και προβλέπει την μετατροπή του κτιρίου κατά δύο μονάδες ανώτερα σε ζητήματα ενεργειακής κλάσης ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη μόνωση, ψύξη αλλά και θέρμανση ανάλογα την εποχή. Επιπλέον μέσα στη μελέτη προβλέπεται η αγορά εξοπλισμού αλλά και η κτιριακή διαρρύθμιση», είπε στον «π» η κ. Κώσταλου εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι το αίτημα θα γίνει αποδεκτό από όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Οικονομική στήριξη στον ΟΚΑΝΑ»

Η ημερήσια διάταξη του συμβουλίου προβλέπει και την κατάθεση ποσό εκ μέρους της Περιφέρειας στον ΟΚΑΝΑ του νησιού ως αντιστάθμισμα για τη συμμετοχή της Π.Ε. Χίου στο Δ.Σ. του οργανισμού.

«Η σύμβαση προβλέπει ότι εμείς μαζί με τον Δήμο Χίου θα πρέπει να καταβάλουμε το 50% του προϋπολογισμού του ΟΚΑΝΑ. Επειδή η λειτουργία του είναι απαραίτητη για τη Χίο και αυτό έχει αποδειχθεί από το πρόσφατο παρελθόν εμείς θα εισηγηθούμε την καταβολή του ποσού που μας αντιστοιχεί ώστε να βοηθήσουμε τη λειτουργία του οργανισμού. Επιπλέον είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με το Δ.Σ., ώστε να προωθήσουμε και άλλες δράσεις αλλά και την εξεύρεση μόνιμης και μεγαλύτερη στέγης που θα μπορεί να φιλοξενήσει τους ωφελούμενους του προγράμματος και τις δράσεις τους», κατέληξε σε δηλώσεις του στον «π» ο κ. Γανιάρης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ