2.10.2012 9:42

Οριστικό τέλος για το πεδίο βολής των Κάτω Φανών

• ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΥΚΛΟΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ

 
Στην απόφαση να μην παραχωρηθεί εκ νέου για χρήση στην 96ΑΔΤΕ το πεδίο βολής ασκήσεων Κάτω Φανών, αποφάσισε χθες το βράδυ κατά τη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.
 
Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Π. Λαμπρινούδης κατά την εισήγησή του, δεν υπάρχει λόγος να ανανεωθεί η παραχώρηση της περιοχής στον στρατό αφού το πεδίο βολής ουσιαστικά δεν υφίσταται.
 
«Αν θέλει να κάνει κάπου βολές ο στρατός τότε έχουμε εδώ και ένα χρόνο συμφωνήσει ότι θα επιλέγεται εναλλάξ ένας χώρος πάνω στο νησί έπειτα από συνεννόηση του Δήμου με το ΓΕΣ», είπε ο ίδιος.
 
Κατηγορηματικός στις δηλώσεις του ήταν και ο πρόεδρος των Ολύμπων Μιχ. Μάκκος λέγοντας ότι η λειτουργία πεδίου βολής στην περιοχή ήταν μόνο καταστροφική για τον τόπο αφού προκαλούσε μόνο ζημιές και τίποτα άλλο.
 
«Πριν ανακαλύψουμε το σπήλαιο έβγαζαν ανακοίνωση από τα μεγάφωνα και καλούσαν τους χωριανούς να έχουν ανοιχτά τα παράθυρα των σπιτιών ώστε να μην σπάσουν από την ισχύ των όπλων. Καταλαβαίνετε γιατί ένταση μιλάμε.
 
Έχει καταστεί σαφές για εμάς πλέον ότι η παύση λειτουργίας μας ευνοεί. Ο κόσμος επιστρέφει στις καλλιέργειές του και ειδικά τώρα με την κρίση που η επιστροφή στη φύση είναι μονόδρομος δεν δεχόμαστε την εκ νέου μίσθωση», είπε ο κ. Μάκκος.
 
Τελικά η πρόταση του Π. Λαμπρινούδη, έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο βάζοντας έτσι οριστικό τέλος στη λειτουργία του μοναδικού πεδίου βολής που ήταν εν ενεργεία στο νησί.
 
Την ίδια ώρα πάντως απαράδεκτη για το στράτευμα χαρακτηρίζουν την απόφαση κύκλοι της Ταξιαρχίας και αυτό με δεδομένο ότι σε μία κρίσιμη για τον τόπο συγκυρία ο στρατός αντιμετωπίζεται ως ξένο σώμα από την κοινωνία.
 
«Στο τέλος θα καταλήξουμε στο να μας πούνε, έξω ο στρατός από το νησί ή τα νησιά. Εκεί θα φθάσουμε», σχολίασε υψηλόβαθμος στρατιωτικός στον «π», μη κρύβοντας την αγανάκτησή του για την στάση των κατοίκων του νησιού απέναντι στην 96 ΑΔΤΕ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ