23.6.2023 13:10

Απορρίφθηκε από την Επιτροπή Διαβούλευσης η πρόταση για επένδυση για υβριδικό πάρκο ενέργειας στο Αίπος- Βίντεο

"Δεν αρκεί να λέμε μόνο ότι είμαστε θετικοί στις ΑΠΕ, πρέπει να ορίσουμε σαν Χίος και το αντίστοιχο πλαίσιο", ανέφερε ο Παύλος Καλογεράκης

Ομόφωνα και σε κατηγορηματικό τόνο απορρίφθηκε από την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Χίου η προτεινόμενη επένδυση για δημιουργία υβριδικού πάρκου ενέργειας στην περιοχή του Αίπους, με τους συμμετέχοντες φορείς να διατυπώνουν σειρά ερωτημάτων για το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παύλος Καλογεράκης, η πλειονότητα των φορέων που συμμετείχαν στην Επιτροπή Διαβούλευσης και που σε αριθμό έφθαναν τους 18, αναγνώρισαν την ανάγκη επενδύσεων μέσω των εναλλακτικών μορφών ενέργειας ζητώντας όμως σε αυτές να υπάρχει μέτρο, κάτι που όπως είπαν, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχε από καμία άποψη.

Αναφερόμενος στο θέμα ο ίδιος, εξήγησε ότι επειδή από εδώ και στο εξής οι προτάσεις για τέτοιου είδους επενδύσεις θα διαδέχονται η μία την άλλη, οι φορείς δεν αρκεί να δηλώνουν θετικοί στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αλλά να καταθέσουν τεκμηριωμένες, σωστές και λελογισμένες απόψεις που θα οριοθετούν τις απαιτήσεις της Χίου απέναντι σε κάθε τέτοιου είδους εγχείρημα στο μέλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε τους θεσμικούς φορείς της Χίου, να ανοίξουν τη συζήτηση για τις ΑΠΕ στο νησί, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν ωφελείται από απόψεις που είναι προς την κατεύθυνση είτε της πλήρους άρνησης, είτε της πλήρους και άνευ όρων αποδοχής τέτοιων επενδύσεων.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, καθώς και του Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου είναι αποκλειστικά γνωμοδοτικές, αφού την τελική απόφαση και τον τελικό λόγο θα έχει το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ