28.6.2014 12:06

Ομαδική απόβαση μεταναστών

115 άτομα στις ακτές της Χίου από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και το πρωί του Σαββάτου

Επιβεβαιώνονται όπως όλα δείχνουν οι φόβοι του Κεντρικού Λιμενάρχη Χίου Γ. Αργυράκη που προέβλεπε αύξηση του μεταναστευτικού ρεύματος από εμπόλεμες περιοχές όπως η Συρία και το Ιράκ. Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι σε λιγότερο από ένα 24ωρο, δηλαδή από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και το πρωί του Σαββάτου στις ακτές της Χίου εντοπίστηκαν 115 άτομα.

Το πρώτο συμβάν σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, στο οποίο μάλιστα υπήρξε και εμπλοκή της τουρκικής ακτοφυλακής. Το σκάφος του Λιμεναρχείου Χίου κατάφερε να αποτρέψει ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαιναν 2 διακινητές με 11 μετανάστες και σκοπό είχε την απόβασή τους στην περιοχή των Οινουσσών. Η τουρκική ακταιωρός μη έχοντας ιδιαίτερα περιθώρια παρέλαβε το σκάφος και το οδήγησε στη Λιμενική Αρχή του Τσεσμέ.

Παράλληλα το πρωί του Σαββάτου εντοπίστηκαν 72 άτομα στα Βρουλίδια, στην παραλία του Αγ. Νικήτα και ακόμα 32 άτομα που βάδιζαν ομαδικά προς το Βουνό.

Το τελευταίο συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 08:00 του Σαββάτου όταν εντοπίστηκαν ακόμα 11 άτομα στα Κεραμεία .

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ