10.5.2016 11:37

Ολοταχώς για ανακύκλωση τηγανέλαιου

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΔΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Στο σχεδιασμό του Δήμου Χίου μπαίνει πλέον η ανακύκλωση του τηγανέλαιου με  το θέμα να έρχεται προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ρίψη των καμένων λαδιών στις αποχετεύσεις αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες επιβάρυνσης του αποχετευτικού δικτύου, με τον Δήμο να επιζητά λύση σε ένα πάγιο πρόβλημα.

Έπειτα από αναζήτηση στους καταλόγους του Υπουργείου ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας εντόπισε μόλις έναν πιστοποιημένο ιδιώτη με τον οποίο ήρθε σε επαφή με σκοπό τη σύναψη σύμβασης χωρίς οικονομικό αντικείμενο.

«Αυτό που ουσιαστικά θα επιδιώξουμε είναι να λάβουμε την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να συνάψουμε συμφωνίες όχι μόνο με τον συγκεκριμένο ιδιώτη αλλά και με όποιον άλλο είναι πιστοποιημένος από το Υπουργείο», ανέφερε ο κ. Μπελέγρης στον «π».

Πως θα γίνεται η διαδικασία

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά ο ιδιώτης προτίθεται να αγοράσει και να τοποθετήσει με δικά του έξοδα τους ειδικούς κάδους για την ανακύκλωση του τηγανέλαιου. Οι κάδοι, χωρητικότητας 240 λίτρων θα τοποθετηθούν δίπλα από τους υπάρχοντες κάδους ανακύκλωσης του Δήμου Χίου. Το λάδι που θα συγκεντρώνεται θα συλλέγεται και θα αποθηκεύεται από τον ίδιο τον ιδιώτη ο οποίος στη συνέχεια θα το προωθεί για ανακύκλωση.

Να σημειωθεί ότι για τη διαδικασία της ανακύκλωσης του λαδιού ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί αλλά ούτε και θα εισπράξει κάποιο αντίτιμο από τον ιδιώτη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ