9.5.2013 10:31

Όλα σε ένα

• ΓΙΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΕΥΞΙΜΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ Ο Κ. ΜΟΥΝΔΡΟΣ

Με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και την τόνωση του εναλλακτικού τουρισμού της Χίου, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ενώπιον των εκπροσώπων του τοπικού Τύπου αλλά και δημοσιογράφων από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και τον Τσεσμέ, η ατζέντα βιωματικού τουρισμού του νησιού με την ονομασία «Chios Agenda +».

Όπως σημείωσε στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής πρόκειται για μία πρωτοπόρα κίνηση τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο αφού για πρώτη φορά δημόσιος φορέας, και εν προκειμένω ο Δήμος Χίου, αναλαμβάνει να συντονίσει και να καταγράψει όλες τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο νησί ανά χρονική περίοδο και είδος.

Το περιεχόμενο της Agenda

Μέσα στο 16σελιδο έντυπο που κυκλοφόρησε ο Δήμος Χίου περιλαμβάνονται εκατοντάδες δράσεις που χωρίζονται σε 6 υποκατηγορίες.

«Θαλασσινές εμπειρίες», «Γεύση από τη Χίο», «Χιώτικη εξοχή», «Πολιτισμός», «Έθιμα» και «Χιώτικα Πανηγύρια» περιγράφουν πλήρως όλες τις εναλλακτικές δυνατότητες τουρισμού που έχει στη διάθεσή του ο επισκέπτης που θα επιλέξει ως προορισμό τη Χίο.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Χίου Ρ. Παγούδη Δαμίγου η συγκεκριμένη προσπάθεια που έχει την έγκριση του ΕΟΤ, αποτελεί την πρώτη επίσημη προσπάθεια συντονισμού όλων των ιδιωτικών δράσεων που λαμβάνουν χώρα στο νησί μας στην ημερολογιακή διάρκεια ενός έτους.

«Είναι ένα αξιόλογο βήμα που στήθηκε με πολύ κόπο και επιδέχεται πολλών διορθωτικών κινήσεων. Ο κατάλογος δεν έχει κλείσει θα είναι συνέχεια ανοιχτός και θα ενημερώνεται online μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χίου. Ο οποιοσδήποτε θεωρεί ότι η δράση του αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος για έναν τουρίστα τότε δεν έχει παρά να στείλει ένα e-mail μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή να πάρει ένα τηλέφωνο στο Γραφείο Τουρισμού του Δήμου και να μας ενημερώσει.

Απευθείας η δράση του θα ενταχθεί στο σύστημα και θα είναι προσβάσιμη στο ευρύ κοινό», σημείωσε η κ. Δαμίγου.

Σε τρεις γλώσσες

Σημαντικό πάντως είναι το γεγονός ότι η Agenda βιωματικού τουρισμού είναι γραμμένη σε τρεις γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά και Τουρκικά.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες. Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με αρκετούς εθελοντές που γνωρίζουν Γαλλικά, Γερμανικά και άλλες γλώσσες ώστε αν χρειαστεί μετάφραση σε αυτές τις γλώσσες να υπάρξει άμεση ανταπόκριση.

Δεν ξεχνάμε ότι εκτός από την Τουρκία που στην παρούσα φάση οι κάτοικοί της έρχονται συχνά στη Χίο υπάρχουν και άλλες χώρες στόχοι όπως το Βέλγιο, η Γερμανία και η Αυστρία», κατέληξε ο κ. Μούνδρος.

Στο διαδίκτυο

«Η βιωματική Agenda είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου Χίου στη διεύθυνση www.chioscity.gr. Είναι μία αξιόλογη προσπάθεια και ζητάμε τους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού, τις τοπικές κοινότητες, τα ΜΜΕ αλλά και τους ιδιώτες να την αγκαλιάσουν και να την εμπλουτίσουν. Εμείς θα είμαστε στη διάθεση του καθενός συνεχώς. Είναι ένα εγχείρημα που πρέπει να πετύχει», σημείωσε στην ομιλία της η υπεύθυνη του Γρ. Τουρισμού του Δήμου Ουρ. Τόρα.

Πρόβλημα με τους συμβασιούχους;

Σημαντική πάντως είναι η πρόκληση για το Δήμο Χίου αφού η σύμβαση των υπαλλήλων του Γραφείου Τουρισμού λήγει σε λιγότερο από 1 μήνα με αποτέλεσμα να απειλείται άμεσα η ομαλή λειτουργία του.

«Το Γραφείο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Ο Δήμος έχει την ευαισθησία να αντιληφθεί νωρίς το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσει. Η συνεισφορά των συμβασιούχων είναι πολύ σημαντική όμως θα σταθούμε όρθιοι σε μία δύσκολη συγκυρία», απάντησε στην ερώτηση του «π» ο Κ. Μούνδρος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ