4.5.2024 18:59

Όλα έτοιμα για τον φετινό ρουκετοπόλεμο - Εκατοντάδες στην παρέλαση (video-pics)

Εκατοντάδες κάτοικοι του Βροντάδου κάθε ηλικίας, έδωσαν το "παρών" στην καθιερωμένη παρέλαση των Ρουκετατζήδων που πραγματοποιείται κατά το έθιμο το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, σηματοδοτώντας, την έναρξη του Ρουκετοπόλεμου. 

Άτομα κάθε ηλικίας από τις πιο μικρές γενιές μέχρι και τους απόμαχους Ρουκετατζήδες, συγκεντρώθηκαν στην παραλιακή του Βροντάδου, σε μία προσπάθεια στήριξης του εθίμου, τη στιγμή που ελάχιστες φωνές ζητούν την κατάργησή του. 

Οι κάτοικοι του Βροντάδου, για μία ακόμη χρονιά αναβίωσαν την καθιερωμένη παρέλαση, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, το έθιμο πραγματοποιείται μακριά από τις υπερβολές του παρελθόντος ενώ προσέθεσαν ότι ο κοινός διάλογος ρουκετατζήδων και θιγομένων κατοίκων, είναι προς το συμφέρον όλων. 

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Οι δρόμοι στον Βροντάδο θα παραμείνουν κλειστοί για τους επισκέπτες από τις 19:30 μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα ενώ θα υπάρχουν δύο παύσεις, μία στις 22:45 και μία στις 00:15.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ