28.9.2012 14:45

"Οικογένεια Ντάλτον" πίσω από την εξαπάτηση της πρεσβυτέρας από τη Χίο

ΣΕΙΡΑ ΑΞΙΟΠΟΙΝΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΕ ΠΡΕΒΕΖΑ, ΠΑΤΡΑ, ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ ΕΔΕΙΞΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

"Εργολαβία" φαίνεται ότι αποτελούσε για την οικογένεια του 20χρονου Α.Π. από τον Πειραιά, η εξαπάτηση ιερέων και μελών των οικογενειών τους, με απώτερο στόχο την απόσπαση μεγάλων χρηματικών ποσών, αφού η χθεσινή υπόθεση κλοπής 3.740 ευρώ σε βάρος ηλικιωμένης πρεσβυτέρας στη Χίο, έφερε στο φως πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία.
 
Όπως προέκυψε από την ταυτοποίηση των στοιχείων της ασφάλειας Χίου, η οικογένεια του 20χρονου από τον Πειραιά έχει διαπράξει σειρά αξιόποινων πράξεων σε Πρέβεζα, Πάτρα, Αργολίδα και Λάρισα αφού προσποιούμενοι μέλη της Ιεράς Συνόδου, τηλεφωνούσαν σε χείρες ιερέων ή και ιερείς που διεκδικούσαν αναδρομικά από το δημόσιο και αφού πρώτα τους έλεγαν ότι τελεσιδήκισαν οι υποθέσεις υπέρ τους, στη συνέχεια τους ζητούσαν την καταβολή φόρου ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ προκειμένου να τους καταβάλουν το εκάστοστε ποσό.
 
Όπως προκύπτει από το αστυνομικό ρεπορτάζ, η οικογένεια εμπλέκεται σε πάνω από 12 υποθέσεις αφού, γιος, μητέρα πατέρας και κόρη είχαν επιδοθεί σε σαφάρι κλοπών εναντίον ανυποψίαστων πρεσβυτέρων, ενώ η πλειονότητα των περιστατικών αφορούσαν περιπτώσεις κατοίκων σε απομακρυσμένα χωριά.
 
Η ασφάλεια Χίου πάντως, εφιστά την προσοχή όλων όσων δέχονται περίεργα τηλεφωνήματα αφού οι διάφοροι απατεώνες συνεχώς βρίσκουν νέους τρόπους για να αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ