13.9.2016 13:39

Οι Τούρκοι επιστρέφουν στη Χίο

4.491 ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΟ ΜΠΑΪΡΑΜΙ

Πολύτιμη τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία, στο παρά πέντε της εκπνοής της τουριστικής περιόδου, αποτέλεσε η θρησκευτική γιορτή των γειτόνων, το Κουρμπάν Μπαϊράμ.

Με συγκρατημένη αισιοδοξία το γραφείο Τουρισμού του Δήμου Χίου κάνει λόγο για ελπίδες ανάκαμψης μετά τα γεγονότα στη γείτονα που είχαν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της κίνησης από τα απέναντι παράλια.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τελωνείου από την Παρασκευή που ξεκίνησε η θρησκευτική εορτή των Τούρκων μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης είχαν αποβιβαστεί στο νησί 4.491 άτομα. Μόνο το πρωί της Τρίτης έφθασαν από τον Τσεσμέ 1.119 άτομα και 20 οχήματα. Μάλιστα για τη μεταφορά τους χρειάστηκε η εκτέλεση έκτακτων δρομολογίων από τα πλοία που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Χίου – Τσεσμέ.

Το πραγματικά ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι στην πλειονότητά τους πρόκειται για τουρίστες από σημεία όπως η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη που πλέον επιλέγουν την 5νθήμερη και όχι την 1ημερη ή 2ημερη διαμονή.

Να σημειωθεί ότι παρότι η θρησκευτική γιορτή των γειτόνων ολοκληρώνεται την Πέμπτη, η Τουρκία έδωσε επιπλέον μία ημέρα άδειας με αποτέλεσμα οι αφίξεις να συνεχίζονται μέχρι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

«Το προηγούμενο Μπαϊράμι, χωρίς τα γνωστά προβλήματα φθάσαμε τα 6.700 άτομα. Ευελπιστούμε ότι θα ξεπεράσουμε τον συγκεκριμένο αριθμό έστω και οριακά», ανέφερε στον «π» η προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Ρένα Δαμίγου.

Σε ότι αφορά στον Αύγουστο, αυτός έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 10%, ποσοστό ελεγχόμενο με δεδομένο το κλίμα αναταραχής που επικρατεί στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ