28.8.2012 10:14

Οι πρώτοι των πρώτων μιλούν στον "π"

ΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ
 
Ραφαήλ Πάτρας
Τρίτος στην Ιατρική Σχολή Αθηνών περνάει με 19.771 ο πρώτος μαθητής της Χίου Ραφαήλ Πάτρας, αισιοδοξώντας ότι η νέα ζωή που ανοίγεται για τον ίδιο από εδώ και πέρα θα ανταμείψει τους σκληρούς κόπους που κατέβαλε σε όλη τη διάρκεια του Λυκείου.
«Είμαι πολύ χαρούμενος αν και το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Ήθελε πολύ κόπο και συστηματική δουλειά σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Σήμερα ξεκινάμε πάλι από το μηδέν και ο αγώνας συνεχίζεται. Εύχομαι όλα να πάνε καλά».
 
 
Μαρία Αγγελάρα
Χαρούμενη με το αποτέλεσμα δηλώνει και η Μαρία Αγγελάρα από το 3ο Γενικό Λύκειο Χίου, αφού χθες είδε τους κόπους μίας ολόκληρης χρονιάς επιτέλους να αποδίδουν καρπούς.
«Είμαι αρκετά χαρούμενη που πέρασα στην Ιατρική Αθηνών. Ήταν η πρώτη μου επιλογή αλλά δεν θα με πείραζε αν περνούσε σε άλλη πόλη. Άλλωστε το ζητούμενο είναι το αντικείμενο και όχι η πόλη. Εμένα μου αρέσει η ιατρική και χαίρομαι που πέτυχα τον στόχο μου. Ελπίζω να περάσω ωραία αν και η Αθήνα ξεφεύγει από τον μέχρι τώρα τρόπο ζωής που είχε συνηθίσει. Είναι άλλοι ρυθμοί και άλλοι άνθρωπου αλλά θα προσαρμοστώ. Μου άρεσε πολύ που έκανα ευτυχισμένους τους γονείς και τους συγγενείς μου».

 

 
Κορνιλία Πιπίδη- Καλογήρου
Δικαιωμένη από το αποτέλεσμα αισθάνεται η Κορνιλία Πιπίδη-  Καλογήρου η οποία πέτυχε τον στόχο καταλαμβάνοντας μία θέση στη Νομική Θεσσαλονίκης με 19.398 μόρια.
«Μετά από μία δύσκολη χρονιά επιτέλους ήρθε η επιβεβαίωση. Ξέραμε βέβαια το αποτέλεσμα αλλά ήθελε πολύ υπομονή και διάβασμα. Γενικά αισθάνομαι έτοιμη για το νέο μου ξεκίνημα αν και θεωρώ λίγο δύσκολη τη μετάβαση από τη Χίο σε μία μεγάλη πόλη όπως η Θεσσαλονίκη. Σε κάθε περίπτωση θα το παλέψω όπως μπορώ».
 
Άννα Φραγκάκη
Με χαρά και συγκίνηση από την Πρωτεύουσα όπου βρίσκεται πληροφορήθηκε και επίσημα την εισαγωγή της στη νομική Αθηνών η Άννα Φραγκάκη. Η ίδια μιλώντας στον «π» τόνισε ότι βρίσκεται ήδη στην Αθήνα προκειμένου να οργανώσει με την βοήθεια των γωνιών της το νέο της ξεκίνημα.
«Ήξερα βλέποντας τη βαθμολογία μου ότι θα καταφέρω τον στόχο μου. Αυτή η σιγουριά με έσπρωξε στο να ξεκινήσω λίγο νωρίτερα την αναζήτηση στέγης. Είμαι στην Αθήνα και προσπαθώ να κάνω τα πρώτα μου βήματα στο ρυθμό μίας μεγαλούπολης. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρω. Κατά τα άλλα θέλω να ευχαριστήσω όσους όλο αυτό το διάστημα ήταν δίπλα μου και ιδιαίτερα τους γονείς μου», είπε η ίδια.
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ