6.2.2013 18:47

Οι ναυτικοί επιτάσσονται, οι πλοηγοί έρχονται

ΝΕΚΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει από την ερχόμενη εβδομάδα η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών ανακοινώνοντας ότι τα συνεχόμενα ναυάγια στις διαβουλεύσεις με τον Κ. Μουσουρούλη οδήγησαν τους ίδιους στην εξαγγελία 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών.

Στο δελτίο Τύπου που υπογράφει ο Χιώτης πρόεδρος της Ένωσης Γ. Κασμάς, οι πλοηγοί αναφέρουν:

«Στην τακτική γενική  συνέλευση της 30 Ιανουαρίου 2013 αποφασίσαμε προς ικανοποίηση των εξής αιτημάτων μας:

1) της απόσυρσης των διατάξεων του σχεδίου νόμου «για την ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και λοιπές ρυθμίσεις» που αφορούν την Πλοηγική Υπηρεσία οι οποίες αναφέρονται στο κεφάλαιο ΙΑ άρθρα 48 έως 51 του νομοσχεδίου (Ανώνυμη εταιρία παροχής πλοηγικών υπηρεσιών –Πλοηγική ΑΕ) και

2) της έναρξης διαπραγματεύσεων με τον κο Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου για την αναμόρφωση της Πλοηγικής Υπηρεσίας στη βάση των προτάσεων-πορίσματος της Επιτροπής του ΥΝΑ υπό τον ΓΓΛΛΠ κου Κων/νου Μουτζούρη, του ΝΕΕ και των ευρωπαϊκών προτύπων, να προβούμε σε σαρανταοκτάωρες (48ωρες) επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα προβαίνουμε σε σαρανταοκτάωρη (48ωρη) προειδοποιητική πανελλαδική απεργία από ώρα 6.00 πρωϊνή της 13 Φεβρουαρίου 2013 ημέρα Τετάρτη έως την 6.00 πρωϊνή της 15 Φεβρουαρίου 2013 ημέρα Παρασκευή.

Σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων μας οι απεργιακές μας κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν με πανελλαδικές σαρανταοκτάωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ