31.10.2023 18:06

Οι καταστηματάρχες στον Κήπο θα φύγουν αλλά χρειάζονται χρόνο για τις άδειες των νέων επιχειρήσεων- Βίντεο

Το πολύ σε 4 μήνες θα έχουν αποχωρήσει, δηλώνει η δικηγόρος τους Γραμματική Αλοιμόνου, αποδίδοντας την επίσπευση των εργασιών στον Κήπο σε προσπάθεια του Δήμου Χίου να πιέσει τη Δικαιοσύνη

Άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές της διαμάχης μεταξύ του Δήμου Χίου και των καταστηματαρχών που βρίσκονται περιμετρικά του Δημοτικού Κήπου, έδωσε μέσα από παρέμβασή της στο διαδικτυακό podcast του «π» η Δικηγόρος τους Γραμματική Αλοιμόνου.

Η κα. Αλοιμόνου απέδωσε τις «εσπευσμένες» εργασίες στον Δημοτικό Κήπο, σε μία προσπάθεια του Δήμου Χίου να ασκήσει πιέσεις προς τη Δικαιοσύνη, τη στιγμή που βρίσκεται υπό συζήτηση η Αγωγή Έξωσης που έχει κατατεθεί προς τις δύο επιχειρήσεις, παρότι όπως εξήγησε και οι δύο επιχειρηματίες έχουν βρει ακίνητο και στην παρούσα φάση πληρώνουν δύο ενοίκια.

Η δικηγόρος των καταστηματαρχών, ερωτώμενη για την αιτία της μη αποχώρησής τους από το σημείο που βρίσκονται σήμερα οι επιχειρήσεις, διαβεβαίωσε ότι, μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουν αποχωρήσει με δεδομένο ότι απλά περιμένουν τις αδειοδοτήσεις των υπηρεσιών για τα νέα καταστήματα.

«Γιατί ο Δήμος Χίου επιμένει να φύγουν εδώ και τώρα; Θέλει να καταστρέψει δύο επιχειρηματίες οικονομικά; Γιατί αυτό θα καταφέρει», δήλωσε η ίδια.

Παράλληλα επεσήμανε ότι παρά τη συζήτηση που βρίσκεται εδώ και χρόνια στο προσκήνιο για τα έργα στον Δημοτικό Κήπο, η επίσημη ανακοίνωση προς τους ενδιαφερόμενους για την απομάκρυνσή τους έγινε το 2021, με τον Δήμο Χίου να αντιπροτείνει σειρά δημοτικών ακινήτων τα οποία στη συνέχεια είτε τα μίσθωνε σε άλλους επιχειρηματίες είτε δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ