26.3.2013 15:17

Οι γιατροί του κόσμου στον Καταρράκτη

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Στον Καταρράκτη βρέθηκαν την Παρασκευή το πρωί οι «Γιατροί του κόσμου» στα πλαίσια του προγράμματος «Υγεία για όλους» που εμπεριείχε ως προορισμός τη Χίο τις Οινούσσες και τα Ψαρά.

Οι κάτοικοι του Καταρράκτη αλλά και των γύρω οικισμών ανταποκρίθηκαν στην παρουσία των Γιατρών του Κόσμου και βρήκαν την ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν, πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει ανάγκη  για τέτοιου είδους υπηρεσίες προς ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Το «Υγεία για όλους» προσφέρει γυναικολογικό, παιδιατρικό και οφθαλμολογικό διαγνωστικό έλεγχο με επισκέψεις Κινητών Μονάδων.

Στο πρώην κοινοτικό γραφείο οι γιατροί του κόσμου έγιναν για λίγο γιατροί του Καταρράκτη και παρείχαν δωρεάν μεταξύ άλλων γυναικολογικό έλεγχο, τεστ Παπανικολάου, οφθαλμολογικό έλεγχο, παιδιατρικές εξετάσεις και παιδικό εμβολιασμό.

Το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών κοινωνικής αλληλεγγύης  που υλοποιούνται από την ελληνική εφοπλιστική κοινότητα για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε όλη τη χώρα.

Πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό: www.katarraktisvillage.com

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ