12.2.2014 10:47

Οι εραστές της Χίου

ΠΩΣ ΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΗΣ MARIA BROWN ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2012 ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ «CHIOS LOVERS»

Αύγουστος 2012. Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού η Χίος θα γνωρίσει μία από τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές στην σύγχρονη ιστορία του νησιού, με αποτέλεσμα να χάσει πάνω από τα 2/5 των πράσινων πνευμόνων στο κεντρικό και νότιο τμήμα.

Κάπου εκεί τοποθετείται και η δημιουργία της άτυπης ομάδας «Chios Lovers». Μίας ομάδας από τουρίστες 12 χωρών του κόσμου που βρέθηκαν στον τόπο μας για διακοπές κι έγιναν μάρτυρες των τραγικών σκηνών που άλλοι έζησαν από κοντά ενώ άλλοι τις βιώσαν μέσα από το διαδίκτυο και τους τηλεοπτικούς δέκτες.

Ψυχή της άτυπης ομάδας είναι η Maria Brown από το Λουξεμβούργο. Οι σκηνές που έζησε τον Αύγουστο του 2012 άφησαν ανεξίτηλα σημάδια μέσα της, σε τέτοιο σημείο που θεώρησε καθήκον της να συσπειρώσει γύρω της όσους τουρίστες γνώρισε εκείνο το καλοκαίρι στη Χίο και να βοηθήσει τη χιώτικη φύση να επουλώσει τις πληγές της.

Η πρωτοβουλία της ήδη γνωρίζει μεγάλη συμμετοχή μιας και την έχουν προσεγγίσει άτομα που ξέρουν το νησί μας μέσα από εικόνες του διαδικτύου.

«Δεν έτυχε να τη γνωρίζω πριν. Η πρώτη μας συνάντηση έγινε μέσα σε αυτόν τον μήνα και συγκεκριμένα την προηγούμενη Κυριακή. Ήθελε να κάνει κάτι για όλο αυτό που έζησε. Έτσι μέσα από αυτή την άτυπη ομάδα συγκέντρωσε ορισμένα χρήματα και θέλησε να τα διαθέσει για δενδροφυτεύσεις.

Μας είπε ότι έρχεται κάθε χρόνο 2-3 φορές στη Χίο κι έτσι ελπίζω να τη γνωρίσουμε καλύτερα και να αναπτύξουμε συνεργασία μαζί της μέσα στο επόμενο διάστημα», ανέφερε στον «π» ο πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας «Ο», Γ. Ροδάκης.

Με απλά λόγια το νησί εμπνέει τους σύγχρονους περιηγητές του. Αιχμαλωτίζει με τη μαγεία και τα παθήματα του ανθρώπους που έτυχε να το ζήσουν από κοντά. Που θα πάει, κάποια στιγμή θα πείσει και τα παιδιά του να το φροντίσουν όπως του πρέπει. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ