18.1.2021 16:55

«Οι ελλείψεις στον τομέα της υγείας πολλαπλασιάζονται για τα ΑμεΑ»

Τοποθέτηση ΠΣΑμεΑ & ΠΟΑμεΑΒΑ στη 1η Μονοθεματική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Σε κλίμα σύμπνοιας, ομοφωνίας και κατανόησης το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου υιοθέτησε τα αιτήματα από την τοποθέτηση της Προέδρου του ΠΣΑμεΑ και της ΠΟΑμεΑΒΑ σχετικά με τα προβλήματα των ΑμεΑ καθώς και των φορέων που τοποθετήθηκαν στη συνεδρίαση. Η απόφαση αυτή βάζει το Δημοτικό Συμβούλιο σε νέες και σημαντικές ευθύνες.

Οι πάντες αναγνώρισαν ότι επί της ουσίας τίποτα δεν αλλάζει τη σκληρή πραγματικότητα για τα ΑμεΑ όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις όποιες παρεμβάσεις. Ότι έχουν ιδιαίτερες και αυξημένες ανάγκες που δεν καλύπτονται.

Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνουμε στα μέλη μας ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία επανάπαυση, μιας και η ουσιαστική ανακούφιση των ΑμεΑ στην καθημερινότητα, στη δουλειά και τη ζωή θα περάσει μέσα από τις συμπληγάδες των πολιτικών «κόστους-ωφέλους», των «δημοσιονομικών ελέγχων» και γενικότερα της αντιλαϊκής πολιτικής για την αναπηρία και την υγεία και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Την πολιτική αυτή υλοποίησαν και υλοποιούν με διάφορες παραλλαγές όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν διαχρονικά και οι εκπρόσωποί τους σε Δήμους και Περιφέρειες. 

Άλλωστε, στο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξαν και πιο «ρεαλιστικές» φωνές και αποχρώσεις για το τι μπορεί να υλοποιηθεί από όσα ζητάμε, πότε, σε ποιο βαθμό και με πιο τρόπο. 

Η όποια ανακούφιση για να είναι ουσιαστική και όχι χωρίς αντίκρισμα, προϋποθέτει τη δράση των ίδιων των ΑμεΑ και των οικογενειών μας με όλο το λαό, απέναντι σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια και εκεί θα κριθούν όλοι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επισημαίνουμε ότι μακριά από τους οργανωμένους αγώνες με τις οικογένειές μας και τους φορείς του αναπηρικού και λαϊκού κινήματος, κρατάμε πάντα «μικρό καλάθι». Εκεί θα εξακολουθήσουμε να βρισκόμαστε ούτως ή άλλως με ένταση της αγωνιστικής δράσης.

Η εισήγηση 

 Κύριε Δήμαρχε, κ. Πρόεδρε του Δ.Σ, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ευχαριστούμε για τη πρόσκληση και τη δυνατότητα να τοποθετηθούμε στα σημαντικά και φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τα ΑμεΑ

Ελπίζουμε η συζήτηση αυτή ,να εκφραστεί αυτή τη φορά σε ουσιαστικό, αλλά και σε πρακτικό επίπεδο στη συνέχεια, μια και τα προβλήματα των ΑμεΑ έχουν επανηλλειμένα κατατεθεί και ειπωθεί, μέσα από τις δράσεις του ΠΣΑμεΑ και της ΠΟΑμεΑΒΑ και των φορέων μελών της. Αυτό είναι για εμάς και το κρίσιμο ζητούμενο. Ευχαριστούμε επίσης όλους για τη συμμετοχή σας.

Η συζήτηση αυτή βέβαια έρχεται στις ειδικές συνθήκες που ζούμε εξ’ αιτίας της επιδημίας του κορονοϊού. Μια περίοδος, κυριολεκτικά, αγώνα για την επιβίωση και τη διατήρηση της υγείας.!

Επισημαίνουμε πάντα πως η όποια έλλειψη στον τομέα της υγείας, που αφορά και όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό, πολλαπλασιάζεται σε ό,τι αφορά τις ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα τα ΑμεΑ. Σήμερα, που με τραγικό τρόπο αποκαλύπτονται και γίνονται πασιφανείς και στον πιο δύσπιστο οι μεγάλες ελλείψεις του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, αναλογιζόμαστε όλα όσα τόσα χρόνια φέρναμε στο επίκεντρο των αγώνων μας. Αναλογιζόμαστε και «κάνουμε ταμείο» από την αντιμετώπιση των κρίσιμων αιτημάτων μας από τις εκάστοτε Δ. αρχές ή κυβερνήσεις άλλοτε ως «μαξιμαλιστικά», άλλοτε ως «κατανοητά αλλά μη εφικτά», άλλοτε ως «πολιτικά» κι άλλοτε να παραπέμπονται ως αντικείμενο συζήτησης σε διάφορες «ομάδες εργασίας» - φαντάσματα.

Σήμερα, που το ΔΣΥ, βρίσκεται μπροστά στο φόβο της κατάρρευσης από μερικές εκατοντάδες κρούσματα ενός νέου ιού, που μετατρέπεται σε «σύστημα μιας νόσου» όπως λέμε και αφήνει απροστάτευτους χιλιάδες ασθενείς με επείγουσες – ζωτικές ανάγκες, ειδικά τα ΑμεΑ, καλούμε όλους να σκεφτούν καλύτερα: Η ανάγκη μας για διάγνωση, θεραπεία, φάρμακα, μπαίνουν στη ζυγαριά του «του δημοσιονομικού κόστους» και με βάση αυτό μαραζώνουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι όποιες Δημόσιες δομές όπως τα ΚΕΦΙΑΠ, τα Ειδικά Σχολεία από τη μια, ενώ σταθερά ακόμα και μέχρι σήμερα θησαυρίζει ο ιδιωτικός τομέας υγείας. Αυτή η σταθερά, που δεν είναι Χιώτικη, δεν είναι πανελλαδική πρωτοτυπία αλλά παγκόσμια αποτελεί εξώφθαλμη αντίφαση, που οδήγησε σχεδόν με πανομοιότυπο και επικίνδυνο τρόπο στον κατήφορο των ΔΣΥ. 

Εδώ δεν πρόκειται για «αστοχίες» ή «παραλείψεις». Δεν πρόκειται για «ανικανότητα» ή «ικανότητα» προσώπων ή κυβερνήσεων. Άλλωστε με απόλυτη επίγνωση, «προηγούμενοι» και «σημερινοί» από κοινού ψήφισαν, ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, μειωμένο προϋπολογισμό για την υγεία κατά 600 περίπου εκ. € και για την Πρωτοβάθμια φροντίδα, που είναι ζητούμενο για να αντέξουν τα Νοσοκομεία, μείωση κατά 96 εκ. €. Το στοιχείο αυτό και μόνο τα λέει όλα.

Φτάσαμε στο σήμερα λοιπόν με αυτή τη «φιλοσοφία», έχοντας ένα Νοσοκομείο το οποίο μόλις πρόσφατα ιδιωτικοποιεί την καθαριότητα, με μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό όλων σχεδόν των ειδικοτήτων, με χρόνιες ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές, με την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο νησί (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Ιατρεία) να είναι σχεδόν ανύπαρκτη.! Να ανοίγουν τα σχολεία ακριβώς όπως έκλεισαν, χωρίς δηλαδή να παίρνονται ουσιαστικά μέτρα αραίωσης των τάξεων, χωρίς καθαρίστριες, νέες προσλήψεις και αίθουσες. Αλήθεια, αν τώρα, χθες, δεν λυθεί το πρόβλημα συστέγασης στα Ειδικά Σχολεία Χίου, πότε;;;( να δω)

Τα ΑμεΑ μαζί με την κύρια ή τις κύριες μορφές αναπηρίας αντιμετωπίζουν και μια σειρά συνοδά προβλήματα. Αυτό κάνει την επίσκεψη στο γιατρό, την ανάγκη για κάθε είδους θεραπείες, διαγνώσεις, καθημερινό ζητούμενο. Αναγκάζει σε συχνές μετακινήσεις εκτός Χίου. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι μας αφορά συνολικά η υπόθεση της υγείας σε όλα τα επίπεδα και ειδικά σε αυτές τις συνθήκες.. Αν σε αυτά, κανείς προσθέσει τη σωρεία μέτρων όλων των κυβερνήσεων από το 2008 και μετά, πως φαντάζεται άραγε τη θέση των ΑμεΑ, των χρονίως πασχόντων και όσων τους στηρίζουν, γενικά αλλά και ειδικά αυτή την περίοδο; 

Στα νησιά και όλη τη χώρα, χιλιάδες συνάδελφοί μας, παιδιά που έκλεισαν τα ειδικά σχολεία και οι διάφορες δομές, έμειναν μέσα στο σπίτι, με αυξημένες ανάγκες για βοήθεια. Σταμάτησαν οι προγραμματισμένες κρίσιμες θεραπείες, καθυστέρησαν άλλες. Άτομα με κινητικά προβλήματα δυσκολεύτηκαν στις μετακινήσεις, ψυχικά νοσούντες σταμάτησαν τις συνεδρίες τους με ψυχολόγο/ψυχίατρο, με δυσαναπλήρωτες επιπτώσεις, άτομα που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα ή άλλα είδη, ιδιαίτερα σε μέσα προστασίας όπως μάσκες, αντισηπτικά βρέθηκαν σε δεινή θέση. Συνάδελφοι, που εκκρεμούσαν ή εκκρεμούν εγκρίσεις από τα ΚΕΠΑ, που αφορούν τη συνέχιση των προνοιακών επιδομάτων τους αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης .Όλα τα είχαν και έχουν σοβαρή επίπτωσηστη ψυχική υγεία ανθρώπων, που η ψυχολογία τους σε συντριπτικό βαθμό είναι καθοριστική για την πορεία της κατάστασής τους.

Δεν ξεχνιόμαστε όμως. Με την ίδια συνταγή, τη συνταγή των περιορισμένων δαπανών για τα ΑμεΑ και των « δημοσιονομικών περιορισμών» που γίνεται η διαχείριση της πανδημίας, προστίθενται στα παραπάνω και:

  1. Ο μεσαίωνας στη πρόσβαση στην πόλη μας, στα Δημόσια κτίρια, στα χωριά. Ορισμένες παρεμβάσεις δεν αλλάζουν την κατάσταση.

  2. Η ανυπαρξία στόλου στα ΚΤΕΛ για άτομα με μειωμένη κινητικότητα, για άτομα με αμαξίδιο, για τυφλούς κλπ.

  3. Φτάσαμε στο εκκωφαντικό 90% ανεργίας στα ΑμεΑ, άρα και στην έλλειψη αξιοπρεπούς εισοδήματος με σταθερή δουλειά και δικαιώματα.

  4. Τα χιλιάδες πετσοκομμένα Π.Α και επιδόματα στα ΚΕΠΑ.

  5. Οι τεράστιες ελλείψεις στην Ειδική Αγωγή με δεκάδες εκατοντάδες άτομα και στα νησιά να παραμένουν στο σπίτι! …και ο κατάλογος δεν χωρά ούτε σε τούτη εδώ τη μονοθεματική συζήτηση!!

Οι ανάγκες μας μπορούν να καλυφθούν στην εποχή μας. Ο κορονοϊός δεν είναι «φυσικό φαινόμενο». Όπως και η διαχείριση της οικονομικής κρίσης που προυπήρξε, αφορούν σε πολιτικές επιλογές που πλήττουν ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες, τους πιο φτωχούς, τους αδύναμους τη στιγμή που η επιστήμη κάνει άλματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο χρόνος ρεκόρ κυκλοφορίας ενός νέου εμβολίου από τη μια και ο ανταγωνισμός για το μυστικό παραγωγής του ανάμεσα σε διάφορα ερευνητικά κέντρα από την άλλη. Εμβόλιο, που παράχθηκε λόγω του τεράστιου οικονομικού ενδιαφέροντος τώρα, ενώ η αντίστοιχη έρευνα διακόπηκε από το 2015 ως «μη επικερδής». Σήμερα γίνονται εγχειρήσεις με λέιζερ, ρομποτικούς βραχίονες, με υψηλής τεχνολογίας υπολογιστές. Οι τεράστιες αυτές δυνατότητες κι άλλες τόσες πρέπει να μπουν στην υπηρεσία όλων των ανθρώπων, των ΑμεΑ και των οικογενειών τους ειδικότερα, οργανωμένα και με ευθύνη της πολιτείας και του κράτους. 

Από όλα τα παραπάνω, πηγάζουν και τα απολύτως ρεαλιστικά, επίκαιρα και αναγκαία αιτήματά μας. Στις έκτακτες αυτές συνθήκες (η κυβέρνηση τις χαρακτήρισε συνθήκες πολέμου), απαιτούνται έκτακτα μέτρα. Στο σημερινό ΔΣ κατά τη γνώμη μας, κρίνεται η πολιτική βούληση, ώστε από τη μια να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας και από την άλλη να κριθεί η διεκδικητική στάση και του ΔΣ, ώστε να εξασφαλιστεί ένα σύγχρονο επίπεδο ζωής για τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες της επιστήμης. 

Ένα επίπεδο, όχι με βάση τους κουρεμένους προϋπολογισμούς των δήμων, της λογικής «δεν υπάρχουν χρήματα γι’ αυτά», «αυτό είναι υπόθεση της κυβέρνησης και όχι του Δήμου», όχι κοιτώντας την τσέπη των δημοτών. 

Ζητάμε λοιπόν με βάση το σκεπτικό αυτό, με ευθύνη του Δήμου, του κράτους και των εκάστοτε κυβερνήσεων, να δοθούν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ και να εξασφαλιστούν:

  • Εδώ και τώρα να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί η απογραφή όλων των ΑμεΑ στο νησί, μέχρι τέλος Φλεβάρη. Υπάρχουν ήδη οι αρμόδιοι φορείς που έχουν τα στοιχεία. 

  • Να εξασφαλιστούν δωρεάν – μαζικά – εβδομαδιαία τεστ με προτεραιότητα σε ευπαθείς ομάδες και ΑμεΑ και να ενημερωθούν δημόσια για τη διαδικασία όλοι οι πολίτες. 

  • Διαμόρφωση ειδικού δικτύου επίσκεψης στο σπίτι με μόνιμο προσωπικό: ψυχολόγους, φυσικοθεραπευτές, ψυχιάτρους, με ένταξή τους στο «Βοήθεια στο Σπίτι», για όσους έχουν ανάγκη. Το δίκτυο αυτό να παίξει ρόλο και στην εμβολιαστική κάλυψη, με ειδική μέριμνα στην ασφάλεια, στην παρακολούθηση τυχόν επιπλοκών ή παρενεργειών από το εμβόλιο.

  • Απαλλαγή των ΑμεΑ που έχουν περάσει από το ΚΕΠΑ ανεξαρτήτως Π.Α από τα Δημοτικά τέλη.

  • Κατάρτιση ολοκληρωμένης πρότασης για την πρόσβαση σε όλο το νησί με σύγχρονες υποδομές με αξιοποίηση των διάφορων χρηματοδοτικών προγραμμάτων με την εμπλοκή όλων των σχετιζόμενων φορέων. Σχεδιασμός που να περιλαμβάνει τα δημόσια κτίρια, το κέντρο της πόλης, τα χωριά, τα αξιοθέατα. Ειδικός σχεδιασμός και προδιαγραφές για την τοποθέτηση ραμπών, αναβατορίων σε Δημόσια κτίρια και περιοχές με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές (κατάλληλες κλίσεις, ανθεκτικά υλικά κλπ.), χωρίς προχειρότητες, πατέντες και αυτοσχεδιασμούς. Ειδική μέριμνα με ενίσχυση όσων ΑμεΑ έχουν ανάγκη πρόσβασης και σε ιδιωτικές κατοικίες. Μέχρι τέλη Μάρτη να υπάρξει πρόταση με εμπλοκή όλων των αρμόδιων φορέων.

  • Ειδικός σχεδιασμός για αύξηση των χώρων στάθμευσης ΑμεΑ σε όλο το νησί και έλεγχος για την ορθή χρήση τους. Να κατατεθεί μέχρι τέλη Μάρτη.

  • Τοποθέτηση Sea track και άλλων υποδομών πρόσβασης (ράμπες, χώροι στάθμευσης, πλατφόρμες μέχρι την παραλία, ειδικοί ρεμπαγοί κ.α.) στις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού με τακτική συντήρηση και προστασία τους. Πρόσληψη ναυαγοσωστών στις παραλίες αυτές και απαραίτητου εξειδικευμένου προσωπικού – συνοδών για τη βοήθεια ΑμεΑ. Τα παραπάνω να είναι πλήρως λειτουργικά το καλοκαίρι του 2021.

  • Μόνιμη, όλο το χρόνο λειτουργία ΚΕΠΑ στο νησί και όχι σε συνεδριάσεις ανάλογα με τις σχετικές περιπτώσεις που συσσωρεύονται και δημιουργούν μεγάλες καθυστερήσεις.

  • Ολοκληρωμένη πρόταση με πρωτοβουλία του Δήμου για εξασφάλιση θέσεων μόνιμης και σταθερής δουλειάς για ΑμεΑ, σε αντίστοιχα διαμορφωμένους χώρους εργασίας. 

  • Έκτακτη ενίσχυση με 1000€ με βάση εισοδηματικά κριτήρια των ανέργων συναδέλφων που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

  • Μετατροπή όλων των ιστότοπων σε προσβάσιμους από ΑμεΑ (τυφλούς μη ακούοντες) ειδική μέριμνα για ενημέρωση σε ζητήματα που αφορούν τα ΑμεΑ στο νησί όσο προχωρά ο σχεδιασμός για την πρόσβαση, την απογραφή, τη μετακίνηση κλπ.

  • Πίεση με υπόμνημα προς την κυβέρνηση και τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές εταιρίες για τακτικά, ασφαλή δρομολόγια από και προς την ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ των νησιών. Δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ που μετακινούνται από και προς τα νησιά με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 50% και έκπτωση στο 50% του εισιτηρίου σε όλες τις μορφές αναπηρίας ανεξαρτήτως ποσοστού.

  • Αύξηση των κλινών ΑμεΑ και ευπαθών ομάδων στα πλοία και των υποδομών (αναπηρικά αμαξίδια, ασανσέρ κλπ), με πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού εξυπηρέτησης.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με αυτά να υιοθετήσει και το πλαίσιο των συνολικότερων αιτημάτων όπως εκφράστηκαν στις πρόσφατες κινητοποιήσεις και συμβολικές δράσεις και στη Χίο και στηρίχτηκαν τόσο από την ΠΟΒΑ, τον ΠΣΑΜΕΑ όσο και από άλλους φορείς. Να διεκδικήσει με τον Χιώτικο λαό:

  • Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Χίου με όλα τα απαραίτητα μέσα και το απαραίτητο προσωπικό με μόνιμες προσλήψεις (γιατροί όλων των ειδικοτήτων). Σχεδιασμός για δημιουργία νέων ΜΕΘ με βάση τον πληθυσμό. Στελέχωση όλων των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ, του ΚΕΦΙΑΠ με μόνιμο προσωπικό. Η στάση του Δήμου σε αυτό το αίτημα, είναι κρίσιμη αφού με το τελευταίο «Σχέδιο Πισσαρίδη» της κυβέρνησης, ανατίθεται η λειτουργία των νοσοκομείων στους δήμους, καθώς και η επιβολή τοπικής φορολογίας για τη χρηματοδότησή τους, πρόταση που άλλωστε περιλαμβάνεται στο νόμο "Καποδίστρια", με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Πλήρης στελέχωση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των Κέντρων Υγείας, των Πολυδύναμων Ιατρείων με μόνιμο προσωπικό. Ειδικά τώρα που υπάρχει κίνδυνος το Νοσοκομείο εκτός από ίδρυμα «μιας νόσου» να μετατραπεί και σε εμβολιαστικό κέντρο, το αίτημα αυτό αποκτά επείγουσα σημασία για όλο το Χιώτικο λαό για να αποσυμφορηθεί το Νοσοκομείο και να εμβολιαστεί ο πληθυσμός.

  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας με αξιοποίηση προσωπικού, ΜΕΘ και εξοπλισμού όπου υπάρχουν. Αυτά γίνονται όταν «είμαστε σε πόλεμο», ειδικά όταν η εμβολιαστική κάλυψη εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει χρονικά το καλοκαίρι του2021 και μέχρι τότε άνθρωπο θα νοσούν και ένας αριθμός θα χρειάζεται ΜΕΘ.

  • Διεκδίκηση πλήρους κάλυψης του εισοδήματος ΑμεΑ από το κράτος και την εργοδοσία σε περίπτωση αναγκαστικής απουσίας λόγω COVID-19. Καμία δυσμενής μεταβολή σύμβασης, καμία απόλυση, κανένας εργαζόμενος να μην βγαίνει σε αναστολή ενώ υπάρχουν ακάλυπτες ανάγκες σε υπηρεσίες και θεραπείες.

  • Να δοθεί τώρα το επίδομα και η σύνταξη σε όσα ΑμεΑ είτε διακόπηκε είτε το αίτημά τους εισάγεται για πρώτη φορά αλλά οι υποθέσεις τους μπλοκαρίστηκαν στα ΚΕΠΑ λόγω της 1ης και 2ης καραντίνας και της αδυναμίας των νοσοκομείων να δώσουν τα ανάλογα πιστοποιητικά.

Τέλος, να επισημάνουμε και από αυτό εδώ το βήμα. Υπεύθυνοι για την εξάπλωση της πανδημίας, δεν αισθανόμαστε και δεν πρέπει να αισθάνεται κανένα ΑμεΑ ή οι οικογένειές μας. Δείξαμε υπευθυνότητα και σαν φορείς το αποδείξαμε σε όλες τις κινητοποιήσεις που πήραμε μέρος, προστατεύοντας ευπαθείς ομάδες, τηρώντας τα μέτρα όλοι όσοι μπορούσαμε να πάρουμε μέρος. Δεν αφήσαμε εμείς την κατάσταση στη Δημόσια Υγεία να φτάσει στο όριο και απροστάτευτο έναν ολόκληρο λαό !!

Όλοι όσοι σήμερα καλούν σε «αυτοσυγράτηση» αποδεικνύονται «ασυγκράτητοι»! Ετοιμάζουν ένα εφιαλτικό τοπίο για την επόμενη ημέρα για ΑμεΑ, ασθενείς, εργαζόμενους στην υγεία. Δεν θα σιωπήσουμε. Γι’ αυτό συμβολικά, υψώσαμε τη φωνή μας με τους Νοσοκομειακούς γιατρούς και νοσηλευτές και στηρίξαμε τα αιτήματά τους, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις.!! 

Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για την υγεία του λαού μας, παλεύει για την ουσιαστική στελέχωσή της, γιατί τη βάζει σε πρώτη προτεραιότητα, παίρνοντας μέτρα παντού. Δεν κλειδώνει τον κόσμο στο σπίτι, δεν κατηγορεί τους «ήρωες» κατά τα άλλα γιατρούς για τις ΜΕΘ, δεν στέλνει αύρες και ΜΑΤ απέναντι σε όσους διεκδικούν ακριβώς ό,τι έχουμε ανάγκη στέλνοντας ταυτόχρονα τον κόσμο να συνωστίζεται σε ΜΜΜ, τα παιδιά στα σχολεία, προωθώντας το click away, αφήνοντας απροστάτευτες όλες τις δομές στα νησιά και τη χώρα γιατί έχει άλλες προτεραιότητες.

Κι από πάνω να κουνά και το δάκτυλο καταδιώκοντας κάθε διεκδίκηση στο όνομα του κορονοϊού! Όλοι μας κρινόμαστε και θα κριθούμε. Σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε μια καλή ευκαιρία. Να παρθεί μια γενναία απόφαση αγώνα, που θα υλοποιηθεί. Καλούμε όλες τις παρατάξεις να στείλουν ένα μήνυμα υιοθετώντας τα αιτήματά μας καθαρά και συγκεκριμένα χωρίς περιστροφές. Ας παρθεί μια εφικτή, αναγκαία και απαραίτητη αγωνιστική απόφαση. Για να μην επαναλάβουμε μετά από ένα διάστημα όσα και σήμερα, που δυστυχώς ούτως ή άλλως, επαναλαμβάνουμε.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΤΑΔ.Σ. του ΠΣΑμεΑ και της ΠΟΑμεΑΒΑ

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ