13.1.2014 13:56

Ω του θαύματος προσκλήθηκε!

Τι σου είναι ένα δημοσίευμα… Δυο χρόνια μετά ο διευθυντής του Γηροκομείου Χίου σήκωσε το τηλέφωνο και προσκάλεσε σε συνεδρίαση τον αντιπρόεδρο του Ιδρύματος!
Πως έχουν τα πράγματα. Ο πρόεδρος του Γηροκομείου, Δημ. Σαρρής, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στο διευθυντή, Αν. Πουλή, ήταν βέβαιος ότι προσκαλούσε όλα τα μέλη στις λιγοστές συνεδριάσεις. Αμ δε. Ο διευθυντής, για λόγους που οφείλει να εξηγήσει στο Συμβούλιο, παρέλειπε να ενημερώνει τον αντιπρόεδρο. Τώρα τι σόι αποφάσεις έβγαιναν, με τον αντιπρόεδρο να μην έχει ειδοποιηθεί μέχρι σήμερα…
Μετά το δημοσίευμα του «π» ο διευθυντής του Γηροκομείου θυμήθηκε ότι το Ίδρυμα έχει αντιπρόεδρο. Του τηλεφώνησε, παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος του και τον κάλεσε στην προσεχή συνεδρίαση.
Αν αντιπρόεδρος και λοιπά μέλη της διοίκησης είναι ικανοποιημένοι από την απλή παραδοχή του λάθους και την αιτιολογία ότι ο Γεωργούλης που αρθρογραφεί δημιουργεί θέμα με το συγγενή του Γεωργούλη του Επιμελητηρίου, δικαίωμα τους. Μικρή λεπτομέρεια: ουδεμία συγγενική σχέση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου διαθέτω.
Για να μπούμε στην ουσία. Τα τελευταία χρόνια ο κ. Πουλής διοικεί το ταλαιπωρημένο Ίδρυμα χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν. Τυπικά υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο, όμως όσοι μετέχουν σ’ αυτό το κάνουν σαν αγγαρεία. Ένας θεσμός με πεπαλαιωμένο καθεστώς διοίκησης, που ο πρόεδρος του ορίζεται από το Δικηγορικό Σύλλογο … με το ζόρι και ο αντιπρόεδρος από το Επιμελητήριο.
Ποινήν εκτίει και ο σημερινός πρόεδρος του, αυτό το γνωρίζουν οι πάντες και χάρη στην καλοσύνη και την υπομονή του Δημ. Σαρρή το Ίδρυμα διαθέτει πρόεδρο, αν και εκείνος πολύ θα το ήθελε να … αποδράσει.
Η γηροκομειακή φροντίδα έχει ανατεθεί από την Πολιτεία σε φορείς που δεν έχουν στη διάθεση τους σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας και ελέγχου. Στηρίζεται σε επαγγελματίες που δυστυχώς το βλέπουν ως επιβεβαίωση της κοινωνικής τους ευθύνης, την ώρα που τα Ιδρύματα αναζητούν εναγωνίως πόρους για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους.
Διοικούνται από μισθωτούς διοικητές που πουθενά δεν λογοδοτούν, έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν ότι δεν θα προσκαλούν τους αντιπροέδρους στις συνεδριάσεις των Συμβουλίων τους και κανένας δεν θα τους ζητά το λόγο.
Αν άμεσα δεν τροποποιηθεί το πλαίσιο λειτουργίας των Ιδρυμάτων, δεν αναζητηθούν ευθύνες από πρόσωπα που και το χρόνο και τη διάθεση έχουν να ασχοληθούν μ’ αυτά, πολύ σύντομα θα έρθει η στιγμή που οι κοινωνίες θα βρεθούν αντιμέτωπες με τα τεράστια παραγόμενα από αυτά ελλείμματα, τα οποία καμία ιδιωτική συμπαράσταση δεν θα μπορεί πια να καλύψει. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ