9.11.2015 17:35

Ο σχεδιασμός πέτυχε [BINTEO]

• ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Ικανοποίηση σε εθελοντικές ομάδες, ανθρωπιστικές οργανώσεις και Δήμο επικράτησε κατά την πρώτη ημέρα της πιλοτικής λειτουργίας του καταυλισμού των προσφύγων στη Σούδα. Το εγχείρημα της δημιουργίας οργανωμένου χώρου προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης των Ταμπάκικων φαίνεται ότι λειτούργησε άψογα με αποτέλεσμα σε λιγότερο από δύο 24ωρα να φιλοξενήσει τριπλάσιο αριθμό ατόμων από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του.

Από 300… 1000

Ο καταυλισμός έπειτα από δύο εβδομάδες πυρετώδους προετοιμασίας άνοιξε τις πύλες του το βράδυ του Σαββάτου φιλοξενώντας συνολικά 300 άτομα, αριθμός που το πρωί της Δευτέρας ξεπέρασε τους 1000 συνολικά.

«Είναι η πρώτη φορά που δεν τρέχαμε εμείς πίσω από τους πρόσφυγες για να τους συγκεντρώσουμε, αλλά τους περιμέναμε στην είσοδο του καταυλισμού», ανέφερε με εμφανή ικανοποίηση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής.

Ο καταυλισμός

Στην είσοδο του καταυλισμού έχουν τοποθετηθεί μπάρες οι οποίες καθοδηγούν τους πρόσφυγες στο σημείο υποδοχής. Εκεί τους παρέχονται κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης ενώ στη συνέχεια οι πιο ευπαθείς ομάδες όπως τα γυναικόπαιδα και τα βρέφη οδηγούνται σε οικίσκους.

Στα όρια του καταυλισμού υπάρχουν επίσης ιατρεία, χώροι για τις εθελοντικές ομάδες, χώρος για τα παιδιά ενώ τοποθετήθηκαν ντουζιέρες και σωλήνες παροχής ζεστού νερού.

Όπως πάντως διευκρίνισε ο κ. Καραμανής τυπικά μπορούν να φιλοξενηθούν όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ανεξάρτητα από το αν έχουν λάβει τα νομιμοποιητικά έγγραφα ή όχι.

Παράλληλα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθημερινότητας ξεκίνησε και η σταδιακή διακοπή λειτουργίας του Κήπου ως χώρου φιλοξενίας μεταναστών με τα συνεργεία του Δήμου να έχουν ήδη απεγκαταστήσει επτά σκηνές. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ