27.8.2016 11:31

Ο πύρινος εφιάλτης τελείωσε

ΣΤΑ 5.000 ΚΑΜΕΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΔΑΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ Ο ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Κρανίου τόπο κι ένα χωριό να μετρά τις πληγές του άφησε πίσω η καταστροφική πυρκαγιά της Σιδηρούντας. Έπειτα από δύο συνεχόμενα 24ωρα μάχης με τις φλόγες επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου δύο Canadair υπό τις οδηγίες του Α’ Υπαρχηγού του Σώματος ανστιστράτηγου Βασίλειου Καπέλιου επιχειρούν συνεχείς ρίψεις νερού στις καμένες εκτάσεις προκειμένου να σβήσουν και τα τελευταία αποκαΐδια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της πυροσβεστικής ο απολογισμός ανέρχεται στα 5.000 στρέμματα καμένης δασικής και αγροτικής έκτασης. Από την πυρκαγιά υπέστη ζημιά το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού σε μήκος 300 μέτρων, με τη ΔΕΥΑΝΧ να τονίζει ότι θα αντικατασταθεί άμεσα αλλά και το δίκτυο της ΔΕΗ.

Παραμένουν νοσηλευόμενες στο ΚΑΤ

Σε ότι αφορά στα τρία θύματα της πυρκαγιάς την Ελένη Γιαλιά- Τσουρή με 10% εγκαύματα στο πρόσωπο, την μητέρα της Γεωργία Γιαλιά με 75% εγκαύματα στο σώμα της και την Γεωργία Καψύλη με 25% εγκαύματα, νοσηλεύονται τη Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ.

Σε ότι αφορά στην Ελένη Τσουρή και την Γεωργία Καψύλη, η κατάστασή τους είναι βελτιούμενη ενώ σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται η 67χρονη Γεωργία Γιαλιά. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ