28.8.2016 12:49

Ο ημιμαραθώνιος των λαών [ΦΩΤΟ]

ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ 19 ΧΩΡΕΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Δυνατά συναισθήματα και συγκίνηση προσέφερε για μία ακόμη χρονιά ο 5ος Ημιμαραθώνιος στο νησί της Μαστίχας, που πραγματοποιήθηκε στα Θυμιανά με την πολύτιμη συμβολή του Συλλόγου Αθλητών Υγείας Χίου και δεκάδων εθελοντών.

Οι προσδοκίες των διοργανωτών ότι φέτος οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 700 επιβεβαιώθηκε, αφού η κορυφαία αθλητική διοργάνωση του νησιού αποτέλεσε πόλο έλξης για εκατοντάδες αθλητές από το εξωτερικό.

Ξεχωριστή στιγμή στη φετινή διοργάνωση αποτέλεσε η συμμετοχή δύο μεταναστών που διαμένουν στη Σούδα και που μαθαίνοντας για τον ημιμαραθώνιο έσπευσαν να τρέξουν, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ειρήνης αλλά και ελπίδας ότι οι πόλεμοι σε περιοχές της Μέσης Ανατολής θα τερματιστούν σύντομα.

Από νωρίς το πρωί άτομα κάθε ηλικίας, από 19 χώρες του πλανήτη συγκεντρώθηκαν στον κόμβο των Θυμιανών επιβεβαιώνοντας ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση αξίζει να στηριχθεί από την τοπική κοινωνία αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Και φέτος οι γείτονες από την Τουρκία αποδείχθηκαν ένθερμοι υποστηρικτές του ημιμαραθωνίου αφού παρά τα προβλήματα που ακολούθησαν το τουρκικό πραξικόπημα πολλοί από αυτούς κατάφεραν να έρθουν στη Χίο.

Με τη διαδρομή μέσα από τον Κάμπο να μαγεύει μικρούς και μεγάλους, το αίσθημα ικανοποίησης ήταν εμφανές στο σημείο του τερματισμού. Χαμόγελα, αγκαλιές και συγκίνηση μαζί με τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες ήταν η κυρίαρχη εικόνα στον κόμβο των Θυμιανών.

Από τη φετινή διοργάνωση δεν έλειψαν τα προβλήματα, τα οποία φέτος ήταν περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά. Η απειρία αρκετών εθελοντών είχαν ως αποτέλεσμα αρκετοί αθλητές να χάσουν τη διαδρομή μέσα στον Κάμπο και να τερματίσουν είτε νωρίτερα είτε αργότερα. Λάθη όμως έγιναν και στα αποτελέσματα, δοκιμάζοντας προς στιγμή τα νεύρα των συμμετεχόντων.

Με την καλή διάθεση όλων, όλα διορθώθηκαν κι έτσι οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Νικητής του φετινού ημιμαραθωνίου αναδείχθηκε ο Κυριακός Συμιριώτης ενώ ειδική τιμή έγινε στον Χιώτη Μαραθωνοδρόμο Χρ. Μερούση για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς του Ρίο. 

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό στη σελίδα του "π" στο Facebook

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ