7.7.2012 18:53

Ο γάμος έκαψε τα Καρδάμυλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου τέθηκε τελικα υπό έλεγχο η πυρκαγιά, που ξέσπασε λίγο πριν τις 17:00 το απογευμα της ίδιας ημέρας στην περιοχή Γριά των Καρδαμύλων.

Ωστόσο αν και το αρχικό μέτωπο δεν ήταν μεγάλο, η φωτιά εξαπλώθηκε εύκολα λόγω των ισχυρών ανέμων μέσα σε πευκόφυτη έκταση και πήρε αμέσως διαστάσεις. 
Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου με ολες της τις δυνάμεις, ενώ το δύσκολο έργο της συνέδραμαν οι εθελοντές της ομάδας "Ο", κάτοικοι της περιοχής αλλα και 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη canadair Cl•415 καθώς και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου kamov.
Τελικά οι πυροσβέστες λίγο μετα την αποχώρηση των ιπτάμενων μέσων κατάφεραν με ίδιες δυνάμεις να περιορίσουν όλα τα μέτωπα και να τα θέσουν τελικά υπο πλήρη έλεγχο. 
Στο σημείο πάντως παρέμειναν πλήθος δυνάμεων της πυροσβεστικής και πεζοπόρο τμήμα υπο τον φόβο αναζωπυρώσεων. 
Στο σημείο βρέθηκε απο την πρώτη στιγμή ο αντιπεριεφερειάρχης Κ. Γανιάρης συντονίζοντας τις κινήσεις της πολιτικής προστασίας. 
Σε οτι αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς  η Πυροσβεστική επισήμως θεωρεί ότι προήλθε από ρίψη βεγγαλικών κατά τη διάρκεια γάμου στην περιοχή.
Τέλος η καμμένη έκταση υπολογίζεται σε 20 στρέμματα πευκοδάσους και 10 στρέμματα γεωργικής έκτασης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ