12.8.2016 20:10

Ο εφιάλτης του αρουραίου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΤΑΜΠΑΚΙΚΩΝ

Καθημερινό εφιάλτη για δεκάδες κατοίκους της οδού Καραολή και Δημητρίου, των οποίων τα σπίτια γειτνιάζουν με τον καταυλισμό της Σούδας, αποτελεί η παρουσία αρουραίων που όπως υποστηρίζουν έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των κακών συνθηκών υγιεινής που επικρατούν στον καταυλισμό.

Όπως υποστηρίζουν η κατάσταση είναι αφόρητη με τη δυσοσμία, ειδικότερα στα σπίτια που βρίσκονται ακριβώς πάνω από τις τουαλέτες, να αποτελεί μόνιμο πρόβλημα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε αυτή έρχεται να προστεθεί και η μόνιμη παρουσία τρωκτικών αφού ο πληθυσμός των αρουραίων αυξήθηκε ειδικά στα σημεία πίσω από τις ντουζιέρες και τις τουαλέτες της Σούδας.

Χαρακτηριστική είναι η φώτο που απέστειλαν στο Politischios.gr οι κάτοικοι της περιοχής και στην οποία εικονίζεται ένα νεκρό ποντίκι πίσω από το σημείο όπου οι πρόσφυγες κάνουν το μπάνιο τους.

"Πραγματικά η κατάσταση είναι αφόρητη. Επικοινωνήσαμε και με το υγειονομείο και με τον αντιδήμαρχο Γ. Καραμανή, που αρκέστηκε να αναφέρει ότι είναι υπέρ της απομάκρυνσης των μεταναστών από την πόλη και ότι άλλοι είναι αυτοί που θέλουν να τους κρατήσουν στο κέντρο. Πρέπει να κατανοήσουν ότι τίθεται πλέον ζήτημα υγείας και δικό μας αλλά και των ατόμων που διαμένουν μέσα στον καταυλισμό", ανέφεραν οι κάτοικοι στον "π". 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ