11.2.2016 11:12

Ο βήχας και η αντιλαϊκή πολιτική της Δημοτικής Αρχής δεν κρύβονται

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ

Για ξεπούλημα των υπηρεσιών σε ιδιώτες και δέσμευση της περιουσίας και των χρημάτων του Δήμου κατηγορεί τη Δημοτική αρχή με ανακοίνωση της η Λ.Α.Σ.

Αφορμή για την ανακοίνωση εκτός από την πώληση του Αίπους, αποτέλεσε και η προμήθεια λαμπτήρων έτσι όπως αποφασίστηκε από τη δημοτική αρχή να πραγματοποιηθεί με σύμβαση μέσω ιδιωτικής εταιρείας.

"Με κουτοπόνηρα επιχειρήματα, τη μία παρουσίαζαν ανίκανη την Τεχνική Υπηρεσία να αναλάβει τη μελέτη με δικαιολογία την έλλειψη προσωπικού, την άλλη μάς εγκαλούσαν να αντιληφθούμε την πραγματικότητα της οικονομίας που δουλεύει για το κέρδος, φέρνοντας παραδείγματα τους μαγαζάτορες της Απλωταριάς, αποφεύγοντας όμως να μιλήσουν για το κύριο: Ξεπουλάνε υπηρεσίες σε ιδιωτικές εταιρείες, δεσμεύουν λεφτά που μαζεύουν από τους δημότες, τους μετατρέπουν σε όμηρους του κάθε επενδυτή που το μόνο που βλέπει είναι κέρδη!

Δυστυχώς αρωγός στην επιχειρηματολογία της δημοτικής αρχής ήταν και φωνές από τα πιο αρμόδια χείλη της Τεχνικής μας Υπηρεσίας, που επικαλούμενες και αυτές το φόρτο εργασίας και το μειωμένο προσωπικό, υπαρκτά και τα δύο, δεν έβλεπαν και δε βλέπουν ότι υπονομεύουν με αυτές τις λογικές τις δικές τους λειτουργίες, τη δική τους ύπαρξη, γιατί σε τελική ανάλυση με τα μυαλά της δημοτικής αρχής,ποιος χρειάζεται υπηρεσίες, που σε κάθε σοβαρό έργο θα δηλώνουν αδυναμία;

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταγγείλαμε αυτές τις στοχεύσεις, προτείναμε να προσληφθούν επιστήμονες έστω και με συμβάσεις έργου όπως γίνεται για γεωλογικές ή συγκοινωνιακές μελέτες και με την ουσιαστική συμβολή και εποπτεία της Τεχνικής Υπηρεσίας και των επιστημόνων της, να προχωρήσει η μελέτη και το έργο σταδιακά, ώστε τα οφέλη -και τα ενεργειακά και τα οικονομικά- να επιστρέφουν στο δήμο και στους δημότες.

Βρήκαμε τοίχο απροσπέλαστο, γιατί η φιλοσοφία του ξεπουλήματος υπηρεσιών, η φιλοσοφία δημοτική αρχή πελάτης εταιρειών αφενός, αλλά και δημοτική αρχή manager του μοιράσματος της πίτας σε μεγαλοεπενδυτές αφετέρου, είναι αυτή που διαπερνά τη δημοτική αρχή Χίου, γι αυτό και όχι τυχαία στηρίχτηκε από τη ΝΔ και δεκανίκια της!

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε αυτές τις πολιτικές σε βάρος του λαού μας. Είναι πολιτικές για τις οποίες το μαζικό κίνημα πρέπει να πάρει θέση για να τις αποτρέψει.Πρέπει να ξεσηκωθεί, γιατί τα περιουσιακά στοιχεία του δήμου, όσα αφορούν σε δωρεές, αποκτήθηκαν για να έχει έσοδα και προς απόλαυση των δημοτών του. Για δε τις υπηρεσίες, όπως ο δημοτικός φωτισμός, δεν μπορούν να παραχωρούνται για κερδοφορία στο ιδιωτικό κεφάλαιο, που θα μετακυλύει τα κόστη και τα κέρδη στις πλάτες μας.

Ο μαϊντανός του νοικοκυρέματος των εξόδων και της εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας, συνοδευόμενος από ξεπούλημα υπηρεσιών, αποκαλύπτει τις πραγματικές της προθέσεις, που πρέπει οπωσδήποτε να απαντηθούν από όλους και από τους εργαζόμενους στο δήμο!", αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η Λ.Α.Σ.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ