8.12.2014 15:04

Νυστέρι στα τηλεφωνικά ραντεβού για εργαστηριακές εξετάσεις [ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Να θέσει τέλος στη μακρά λίστα αναμονής των τηλεφωνικών ραντεβού για τις μικροβιολογικές εξετάσεις επιχειρεί από 7/1/2015 η διοίκηση του Νοσοκομείου με τον Γ. Επιτροπάκη να ανακοινώνει μέσω των τοπικών ΜΜΕ ότι η διαδικασία και συνεπώς η λίστα που υπάρχει μέχρι στιγμής, παύει να ισχύει από τις αρχές του νέου έτους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό ο κάθε πολίτης θα προσέρχεται με φυσική παρουσία στη γραμματεία του Νοσοκομείου και δείχνοντας το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό του θα κάνει την ίδια ημέρα τις εξετάσεις.

Με αυτόν τον τρόπο η διοίκηση ευελπιστεί ότι από τη μία θα μειωθεί ο αριθμός όσων προστρέχουν για εξετάσεις κατά 25% ενώ ανακοίνωσε ότι ταυτόχρονα με την κατάργηση των τηλεφωνικών ραντεβού θα αυξηθεί ο αριθμός των εξεταζόμενων κατά 20%, φθάνοντας και τις 80 εργαστηριακές εξετάσεις την ημέρα.

Ο ίδιος απέδωσε τη μέχρι σήμερα μακρά λίστα, σε όσους έσπευδαν να κλείσουν τηλεφωνικά ραντεβού χωρίς να υπάρχει ανάγκη ή μη έχοντας παραπεμπτικό ιατρού.

«Στην αρχή είμαστε προετοιμασμένοι για τη δυσκολία που θα προκύψει. Όμως σύντομα η κατάσταση θα εξομαλυνθεί. Εννοείται ότι και με αυτό το σύστημα οι άνθρωποι που έχουν άμεση ανάγκη για ιατρικές εξετάσεις θα προηγούνται όλων των υπολοίπων. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, γιατί καταργείται μία διαδικασία που είχε γίνει συνήθεια», εξήγησε ο ίδιος, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι εξαιτίας του φόρτου που θα προκύψει η γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων θα ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό.

Σε 8 μήνες έτοιμη η παθολογική

Στα πλαίσια της ίδιας συνέντευξης ο κ. Επιτροπάκης ανήγγειλε την έναρξη των εργασιών για την ανακατασκευή της παθολογικής κλινικής που σύμφωνα με τον ίδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 8 μήνες και θα στοιχήσει 500.000 ευρώ.

Από αρχή του χρόνου ο αξονικός

Το νέο έτος φέρνει στο Νοσοκομείο και τον πολυπόθητο αξονικό τομογράφο ο οποίο ήδη τοποθετήθηκε και αναμένεται να λειτουργήσει από αρχές του 2015 αφού πρώτα προηγηθεί 15νθημερη εκπαίδευση του προσωπικού. Ο νέος αξονικός στοίχησε 400.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ.

Αλλαγές στην περιουσία του Νοσοκομείου

Η τελευταία σημαντική είδηση που μετέφερε ο κ. Επιτροπάκης συνδέεται με τη διαχείριση της περιουσίας του Νοσοκομείου την οποία χαρακτήρισε ως «δύσκολη υπόθεση στην πράξη». Χωρίς να ανοίξει τα χαρτιά του προανήγγειλε πρωτοβουλίες σημειώνοντας ότι η διοίκηση εκφράζει την ικανοποίησή της για τα μέχρι σήμερα οικονομικά μεγέθη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ