23.6.2016 10:07

Νομιμοποιείται ο ρουκετοπόλεμος

ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥΣΙΚΟ ΕΘΙΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Τέλος στην "παρανομία" του ρουκετοπόλεμου φαίνεται να μπαίνει , ύστερα από τη θετική εξέλιξη που είχε η κατάθεση σχετικής τροπολογίας από τον βουλευτή Ν. Μηταράκη.

Τον Απρίλιο, με δεδομένη τη μη πραγματοποίηση του ρουκετοπόλεμου, ο Χιώτης βουλευτής είχε καταθέσει τροπολογία για τη νομιμοποίηση του εθίμου. Η τροπολογία αυτή έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Παν. Κουροπυμπλή και ήδη συζητείται σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κι αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Σε δηλώσεις του στο politischios.gr ο Ν. Μηταράκης δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τη θετική αυτή εξέλιξη δηλώνοντας, "ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη νομιμοποίηση του ρουκετοπόλεμου που είναι τόσο σημαντικός για το νησί μας "

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μηταράκης σημείωσε τα εξής:

"Κλείνοντας, να πω ότι κατέθεσα και εγώ μια βουλευτική τροπολογία- με γενικό αριθμό 509 και ειδικό αριθμό 34- με τίτλο «εθνικά έθιμα», με αφορμή το πολύ γνωστό έθιμο του ρουκετοπόλεμου της Χίου, το οποίο γίνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια, αλλά δεν είχε ποτέ ένα σαφές νομικό πλαίσιο, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να γίνεται ψιλονόμιμα-ψιλοπαράνομα και αυτό δημιουργεί και θέματα ασφαλείας. Αυτή η τροπολογία δίνει νομοθετική εξουσιοδότηση στους αρμόδιους Υπουργούς, να νομοθετήσουν κανόνες, κανόνες ασφαλείας, να ορίσουν έναν φορέα υλοποίησης, να ορίσουν προδιαγραφές, ώστε να μπορεί και να συνεχίσει το έθιμο, αλλά να συνεχίσει σε σωστό μέγεθος, με σωστή ασφάλεια, με σωστά μέτρα προστασίας και να συνεχιστεί μια παράδοση, η οποία είναι παράδοση αιώνων. Ευχαριστώ πολύ".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ