24.9.2015 13:53

Νέος «καταυλισμός» στον χώρο του Λιμεναρχείου

Ο ΟΗΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ 3 ΣΚΗΝΕΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 750 ΑΤΟΜΩΝ

Με γοργούς ρυθμούς προχωράνε οι εργασίες για τη δημιουργία επιπλέον βοηθητικών χώρων για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών μέχρι την οριστική επίλυση του ζητήματος μέσα από τη μεταφορά τους στο πρώην εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ..

Ήδη το πρωί της Πέμπτης, συνεργεία του Δήμου και εθελοντών με τις υποδείξεις στελεχών του ΟΗΕ προχώρησαν στην τοποθέτηση 18 σκηνών σε υπαίθρια δημοτική έκταση ανατολικά του δημοτικού κοιμητηρίου στο Μερσινίδι.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου, προβλέπεται η απομόνωση του χώρου από το δημοτικό κοιμητήριο ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες ενώ θα υπάρξει και αυτόνομη παροχή νερού.

Παράλληλα από το απόγευμα της Τετάρτης εκατοντάδες πρόσφυγες μεταφέρθηκαν με ευθύνη του Λιμεναρχείου Χίου στο κτίριο του ΔΗΠΕΘΕ στην οδό Δημοκρατίας ώστε να προφυλαχθούν από τις καιρικές συνθήκες και το κρύο που επικρατεί ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

Νέος καταυλισμός στο Λιμεναρχείο

Παράλληλα με τις υπόλοιπες υποδομές ήδη ο Δήμος Χίου έπειτα από την καθοδήγηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ παράγγειλε με έξοδα της Ύπατης Αρμοστείας τρεις σκηνές χωρητικότητας 250 ατόμων η κάθε μία προκειμένου να τοποθετηθούν στον χώρο απέναντι από το Λιμεναρχείο Χίου όπου μέχρι πρότινος βρίσκοντας οι οικίσκοι.

Οι σκηνές είναι διαστάσεων 10x24 κι αναμένεται να παραληφθούν το αργότερο μέχρι το πρωί της ερχόμενης Τρίτης.

Στόχος του Δήμου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γ. Καραμανή είναι όχι φιλοξενία των μεταναστών μέσα σε αυτές αλλά η ασφαλής αναμονή τους μέχρι τη μεταφορά τους στα κέντρα καταγραφής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ