20.3.2013 13:32

Νέο ρήγμα ΔΕΥΑΧ- Συκιάδας με φόντο τους λογαριασμούς

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ «ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ» ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΧ ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΥΤΟΥΣΗΣ

Νέο μέτωπο αυτή τη φορά με τους κατοίκους της Συκιάδας ανοίγει η ΔΕΥΑΧ αφού ένα λάθος στις μετρήσεις κατανάλωσης νερού ξεσήκωσε τους κατοίκους του χωριού που χθες συγκέντρωσαν τους τελευταίους λογαριασμούς με σκοπό μέχρι την Παρασκευή να τους στείλουν πίσω στην υπηρεσία της εταιρίας.

«Δεν τους αποδεχόμαστε»

Αφορμή για τη νέα μετωπική των δύο πλευρών αποτέλεσαν οι τελευταίοι φουσκωμένοι λογαριασμοί που στις περισσότερες των περιπτώσεων κυμαίνονται από 300 έως και 1000 ευρώ γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Συκιαδιωτών.

«Είπαμε να πληρώσουμε όσα έχουμε καταναλώσει αλλά είναι αδύνατο να μας καταλογίζουν τέτοιες μετρήσεις. Είναι εξοντωτικοί αυτοί οι λογαριασμοί προφανώς δεν τους αποδεχόμαστε», ανέφερε οι ίδιοι στον «π» λέγοντας ότι αν δεν διορθωθούν δεν πρόκειται να τους πληρώσουν.

«Μάλλον κάναμε λάθος»

Σε λάθος κατά τη διαδικασία των μετρήσεων απέδωσε τους φουσκωμένους λογαριασμούς ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χίου Μιχ. Φυτούσης ο οποίος μιλώντας στον «π» αναγνώρισε το πιθανό σφάλμα τονίζοντας ότι υπάρχει η διάθεση εκ μέρους του, να συζητηθεί το πρόβλημα και να δοθεί λύση.

«Το καλοκαίρι που μας πέρασε υπήρξε κάποιο πρόβλημα στο δίκτυο της Συκιάδας, με αποτέλεσμα να μπει αέρας μέσα στο δίκτυο. Πιθανολογώ χωρίς να είμαι σίγουρος ότι δεν έγινε σωστή εξαέρωση στο δίκτυο με αποτέλεσμα τα ρολόγια να καταγράψουν υπερβολική κατανάλωση. Είμαστε στη διάθεση των κατοίκων να δούμε τι έχει «γράψει» ο καθένας στο παρελθόν και να διορθώσουμε το λάθος», ανέφερε ο ίδιος.

Συνεδριάζουν τα δύο χωριά

Παρά πάντως τις προσπάθειες της διοίκησης της ΔΕΥΑΧ να βρεθεί λύση νωρίτερα από το Σαββατοκύριακο, οι κάτοικοι Συκιάδας και Λαγκάδας συγκαλούν εκτάκτως από κοινού Λαϊκή Συνέλευση μέσα στο Σαββατοκύριακο ώστε να ζητήσουν εξηγήσεις από τον πρόεδρο της εταιρίας για τους φουσκωμένους λογαριασμούς.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ