5.10.2021 15:00

Νέα μηχανήματα διευκολύνουν το έργο των μαστιχοπαραγωγών (ΒΙΝΤΕΟ)

Στόχος της Ένωσης να αναλάβει εξ ολοκλήρου το έργο του καθαρισμού της μαστίχας

Έβαλαν μπρος οι συνολικά τέσσερις κοσκινίστρες και ένας ξεφυλλιστής σε συνεταιρισμούς της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου προκειμένου να επιταχυνθεί και να διευκολυνθεί το έργο των παραγωγών.

Αναφερόμενος στη σημασία χρήσης των παραπάνω μηχανημάτων ο Πρόεδρος της Ένωσης, Γ. Τούμπος τόνισε ότι σκοπός της Ένωσης είναι ο καθαρισμός της μαστίχας να πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου από την Ένωση.

«Ο σκοπός ο δικός μας είναι ο καθαρισμός του μαστιχιού να γίνεται εξ ολοκλήρου από την Ένωση. Πρόκειται για το πρώτο βήμα από τα τέσσερα Περιφερειακά κέντρα με σκοπό να πάμε στον τελικό διαλογέα όπου εκεί πλέον το μαστίχι θα επεξεργάζεται στο μεγαλύτερο μέρος του από εμάς» δήλωσε ο κ. Τούμπος.

Σχετικά με τις παραλαβές ποσότητας μαστίχας ο κ. Τούμπος ανέφερε ότι θα ξεκινήσει από τις αρχές Νοεμβρίου. Μάλιστα η Ένωση περιμένει την παραλαβή σημαντικής ποσότητας καθώς δεν υπήρξαν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου απασχολεί 24 άτομα στις κοσκινίστρες ενώ σχεδιάζει την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Τέλος, ο ίδιος ερωτώμενος για τον αν οι παραγωγοί έχουν εξοικειωθεί με τη χρήση των μηχανημάτων απάντησε ότι έχει αυξηθεί η παραγωγή και έχει μειωθεί ο κόπος των παραγωγών.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ