29.11.2012 13:01

"Να σπάσει ο αποκλεισμός των αυτιστικών παιδιών" (VIDEO)

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Με στόχο να σπάσει η κοινωνική απομόνωση σε ότι αφορά τα άτομα με αυτισμό, το Παράρτημα Χίου της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Παιδιών, διοργανώνει ημερίδα με θέμα « Ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων στο φάσμα του Αυτισμού μέσω της Εντατικής Αλληλεπίδρασης» το ερχόμενο Σάββατο από τις 09:00 έως τις 13:00 το μεσημέρι στο Ομήρειο.

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Λογοπεδικός Ιωάννης Βογινδρούκας, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επιστημονικός Υπεύθυνος στο κέντρο Ημέρας για Ατομα με Αυτισμό της Ε.Ε.Π.Α.Α.

Όπως τόνισαν μιλώντας στον «π» ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Τρ. Φιλιππίδης αλλά και το μέλος Γ. Πατερημός, οι ελλείψεις σε ότι αφορά τα συγκεκριμένα άτομα είναι πάρα πολλές κυρίως σε ότι αφορά το στάδιο της εκπαίδευσής τους αλλά και την ένταξή τους στην κοινωνία.

Μείζον θέμα πάντως, σύμφωνα με τους ίδιους αποτελεί το γεγονός ότι οι γονείς σε πολλές των περιπτώσεων εθελοτυφλούν και κάνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

 

«Όσο νωρίτερα εντοπίσουμε το πρόβλημα, τόσο το καλύτερο. Αν αναγνωρίσουμε σε ένα άτομο ότι πάσχει από αυτισμό, τότε ξεκινάει και η αντιμετώπισή του. Ο αυτισμός δεν θεραπεύεται, ωστόσο μπορούμε με τη βοήθεια των ειδικών να κάνουμε καλύτερη τη ζωή αυτών των ατόμων», δήλωσαν στα Μ.Μ.Ε οι διοργανωτές της εκδήλωσης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ