12.12.2012 11:48

Μπαράζ διαρρήξεων σε εκκλησίες της υπαίθρου

• ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΑΓΝΩΣΤΩΝ Ι.Ν. ΣΕ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΑΣΗ

Η μειωμένη κίνηση στους δρόμους, τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας αλλά και οι απομονωμένες τοποθεσίες που βρίσκονται οι Ι.Ν. στα περισσότερα χωριά της Χίου, φαίνεται ότι ευνόησαν για μία ακόμη φορά άγνωστους δράστες που έβαλαν στο μάτι Ι.Ν. σε Καλλιμασιά και Κατάβαση.
Οι διαρρήκτες κάνοντας χρήση λοστού κατάφεραν να διαρρήξουν την κεντρική είσοδο στους ναούς της Παν. Πλακιδιώτισσας και του Αγίου Αιμιλιανού στην Καλλιμασιά και αφού εισήλθαν στο εσωτερικό τους πήραν τα ψιλά που ήταν τοποθετημένα στην κερματοδόχο και έφυγαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες από ο Α.Τ. Καλαμωτής που χειρίζεται την υπόθεση, οι δράστες προσπάθησαν να βρουν και άλλα πολύτιμα αντικείμενα όμως έφυγαν άπραγοι αφού παρά το ψάξιμο τελικά δεν βρήκαν τίποτα.
Την ίδια μοίρα όμως είχε και ο ναός της Αγίας Ματρώνας στην Κατάβαση αφού διαρρήκτες μπήκαν μέσα και απέσπασαν το μικρό χρηματικό ποσό στο παγκάρι.
Οι αστυνομικές έρευνες πλέον προσπαθούν να συνδυάσουν και τις τρεις διαρρήξεις μιας και η χρήση λοστού είναι τρόπος δράσεις συγκεκριμένων ατόμων που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν το αστυνομικό δελτίο.
Σε ότι αφορά τον χρόνο των διαρρήξεων και οι τρεις τοποθετούνται από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης αφού οι καταγγελίες έγιναν χθες το πρωί. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ