17.6.2022 15:27

«Μην ασχολείστε με το ΣΕΣΝΟΧ»

Ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ για την κόντρα Μιχαηλίδη - Κανταράκη

«ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟΣ Ο ΚΑΒΓΑΣ – ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ»

Την παραίτηση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Χίου ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχαηλίδης, παρουσιάζοντάς την ως το «πρόσωπο πίσω από το έγκλημα» της διαρκούς υποβάθμισής του.

Το γάντι σήκωσε η διευθύντρια λέγοντας προσωπικό τόνο ότι θα παραιτηθεί«μόνο στα όνειρα του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ άρπαξε την ευκαιρία να βάλει και το ΣΕΣΝΟΧ στο κάδρο,ότι τάχα συμπράττει με το ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της.

Αυτό που και οι δύο κρύβουν επιμελώς είναι ότι η υλοποίηση της κοινής στρατηγικής τους ευθύνεται για τις επικίνδυνες σημερινές ελλείψεις για χιλιάδες νησιώτες, όχι μόνο στο νοσοκομείο αλλά και στην διαλυμένη ΠΦΥ, σε ολόκληρο το νησί.

Το πρόσωπο του εκάστοτε Διοικητή καθρεπτίζει με συνέπεια εναλλάξ την πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων. Την πολιτική τους υλοποιεί από κει που την άφησαν οι προηγούμενοι, αφού «το κράτος έχει συνέχεια». Και πριν και πιο πριν και σήμερα.

Με τον ίδιο τρόπο που ο Υπουργός της ΝΔ κ. Πλεύρης έδειξε το ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνο, χαρακτηρίζοντας επαρκή τη λειτουργία του νοσοκομείου, με τον ίδιο τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση στη ΝΔ έχοντας και οι δύο μαζί στραμμένα τα μάτια σε κινήσεις προεκλογικού εντυπωσιασμού.

Κοινό έδαφος των δύο κομμάτων είναι η συνειδητή πολιτική ταύτιση στην εμπορευματοποίηση της υγείας, στις ιδιωτικοποιήσεις, στη χρόνιας υποβάθμισής της με ελαστικές σχέσεις εργασίας, που «είναι νόμοι της ΕΕ» στο όνομα της οποίας και οι δύο πίνουν νερό!!

Ας αφήσουν λοιπόν στην άκρη το ΣΕΣΝΟΧ γιατί εκτίθενται. Άλλωστε, ο βασικός ρόλος του σωματείου μας δεν είναι να κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να ωραιοποιήσει τις απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας και εργασίας του Νοσοκομείου.

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν μα η ουσία μένει: Κανένα μέτρο δεν παίρνουν για να αλλάξει η κατάσταση προς όφελος της υγείας των νησιωτών γιατί τέτοια είναι η πολιτική τους, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, άλλος έτσι, άλλος αλλιώς...

Το Σάββατο στις 10:30 το ΣΕΣΝΟΧ, θα αναδείξει για άλλη μια φορά τα προβλήματα της δημόσιας υγείας παίρνοντας μέρος στην κινητοποίηση, των ΑμεΑ, καλώντας τους Χιώτες και τις Χιώτισσες να πάρουν μέρος για να διεκδικήσουμε την συνολική σύγχρονη αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και πρόνοιας στο νησί.

Εκείνοι που διαχειρίζονται τις τύχες μας, πάει πολύ να κοροϊδεύουν. Τέρμα τα λόγια, δεν θα έρθουν σε σύγκρουση με ότι υπηρετούν τα κόμματα που μας τσακίζουν, αυτό είναι υπόθεση των εργαζομένων και του λαού.

Με αυτό το μέρος της ιστορίας βρισκόταν και βρίσκεται το ΣΕΣΝΟΧ, ας μη κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια λοιπόν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ