8.10.2013 12:25

Μετάθεση χωρίς επιστροφή

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ Μ. ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΨΑΡΑ ΠΟΥ ΤΗ ΜΕΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΠΑΡΟΤΙ ΕΠΕΜΕΝΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Τον τρόπο που η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αντιλαμβάνεται τη λειτουργία της εκπαίδευσης σε δυσπρόσιτα μέρη όπως τα Ψαρά, καταδεικνύει η περίπτωση της δασκάλας Μ. Παπαδάτου που ενώ είχε ζητήσει να παραμείνει στο ακριτικό νησί, το Υπουργείο τη μετέθεσε στη Ζάκυνθο χωρίς όμως να μεταθέσει και τον σύζυγό της.

Η ίδια αντιμετωπίζοντας χρόνιο σοβαρό πρόβλημα υγείας ζήτησε να μετατεθεί με τον σύζυγο της σε κάποιο μέρος όπου θα έχει άμεση πρόσβαση σε ιατρική βοήθεια σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Έτσι μετά από λίγο καιρό ήρθε η μετάθεσή της στη Ζάκυνθο. Δώρον άδωρο όμως αφού δεν μετατέθηκε ο σύζυγος της μαζί με εκείνην, αλλά παρέμεινε στα Ψαρά..

Σήμερα, ένα μήνα μετά, ο εμπαιγμός της συνεχίζεται αφού παρά τις πολιτικές διαβεβαιώσεις ότι η ίδια θα μεταφερθεί πίσω στα Ψαρά, για να μη διαλυθεί η οικογένεια της, οι μόνιμοι πίνακες τη δείχνουν στη Ζάκυνθο ενώ η μία θέση στο 3θέσιο Δημοτικό Σχολείων των Ψαρών παραμένει έως τώρα κενή.

«Διαλύουν οικογένειες»

Για πρακτικές που λογαριάζουν τους εκπαιδευτικούς ως αριθμούς και όχι ως ανθρώπους έκανε λόγο στον «π» ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου Γ. Αμπαζής υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν ενημερωθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Πρόκειται πραγματικά για μία ιδιαίτερη περίπτωση. Είναι όλοι ενήμεροι για το ζήτημα. Και η τοπική κοινωνία γνωρίζει, και η Διδασκαλική Ομοσπονδία γνωρίζει, και το ίδιο το Υπουργείο γνωρίζει. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Όμως είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα το πώς το κράτος αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς. Είναι ένα νέο ζευγάρι που παρά τα προβλήματα υγείας ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου και έφτιαξαν το δικό τους σπιτικό. 3 μήνες μετά απ’ αυτή τους την απόφαση το κράτος έρχεται να γκρεμίσει τα όνειρά τους, αφού έστειλε τη συνάδελφο σε νησί του Ιονίου αφήνοντάς την απροστάτευτη και άφησε τον άντρα της στα ακριτικά Ψαρά. Η συνάδελφος είναι πραγματικά σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση σε σημείο που αιτήθηκε άδεια άνευ αποδοχών για 1 μήνα ώστε να μπορέσει να λάβει αποφάσεις», είπε ο κ. Αμπαζής.

Το γεγονός πάντως αν μη τι άλλο θα πρέπει να προβληματίσει τους δύο τοπικούς βουλευτές αφού την ώρα που οι δημόσιοι λειτουργοί είναι δυσεύρετοι στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, το κράτος αφενός διαλύει κάθε έννοια οικογενειακού δικαίου, αφετέρου στερεί τη δυνατότητα επαρκούς μόρφωσηςστους 23 μαθητές των Ψαρών. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ