19.9.2015 11:10

Μεταφορά μεταναστών με τη "βοήθεια" ντόπιων συνεργών

ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΧΙΟΥ 2 ΣΥΡΙΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΚΑΙ 62ΧΡΟΝΟΣ ΧΙΩΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΤΟΥΣ

Παρακλάδι του κυκλώματος μεταφοράς και διακίνησης μεταναστών και προσφύγων στις ακτές της Χίου, με τη συμμετοχή μάλιστα 62χρονου από χωριό της βόρειας Χίου, κατάφερε να ξεσκεπάσει το Λιμεναρχείο Χίου.

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και συστηματική παρακολούθηση συνέλαβε μία 7μελή οικογένεια Σύριων καθώς και δύο διακινητές ηλικίας 45 και 19 χρονών,  που το απόγευμα της Παρασκευής επιχείρησαν με ιστιοφόρο να αποβιβαστούν στη μαρίνα του Καστέλλου.

Μάλιστα στην «επιχείρηση» αποβίβασης μεταναστών συμμετείχε κι ένας 62χρονος Χιώτης, πρώην ναυτικός, που σύμφωνα με πληροφορίες εδώ κι ένα χρόνο, που τον παρακολουθούσε το Λιμεναρχείο, έδινε πληροφορίες στους διακινητές για τις ώρες και τις ημέρες που ο κίνδυνος σύλληψής τους ήταν ο ελάχιστος δυνατός.

Αν και στο παρελθόν είχε σχεδιαστεί η επ’ αυτοφώρω σύλληψή του, για διάφορους λόγους δεν είχε καταστεί δυνατή.

Οι δύο μάλιστα διακινητές, συριακής εθνικότητας, ομολόγησαν ότι και κατά το παρελθόν είχαν αποβιβάσει αρκετούς μετανάστες στις ακτές του νησιού.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ