16.12.2016 10:53

Μετ’ επαίνων ο σχεδιασμός βελτίωσης του υφιστάμενου λιμένα

Θα στηρίξει τη δημοτική αρχή και το Λιμενικό Ταμείο σε ότι χρειαστεί  για  την αναγκαία επέκταση και αξιοποίηση του κεντρικού μας λιμανιού το Επιμελητήριο  από τη στιγμή που  δεν απομακρύνεται από τον αστικό ιστό. Η διοίκηση του χαρακτήρισε σωστές τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα, μετά την παρουσίαση των τεσσάρων προτάσεων του master plan από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλη Μπελέγρη και τον δήμαρχο Μανώλη Βουρνού.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου παρουσίασε τις  τέσσερις  εναλλακτικές προτάσεις αξιοποίησης του, με κοινό σημείο τη δημιουργία του χώρου πρόσδεσης των πλοίων της ακτοπλοΐας στον χώρο μεταξύ του ξενοδοχείου «Χανδρής» και των εγκαταστάσεων του ΝΟΧ στη νότια περιοχή του λιμανιού, ενώ τα κρουαζιερόπλοια θα δένουν δίπλα τους ή  στη βόρεια πλευρά του λιμανιού

«Ο σχεδιασμός μας καλύπτει σαν μοντέλο ανάπτυξης για τα επόμενα  είκοσι πέντε χρόνια, το έργο θα ολοκληρωθεί 5,5 χρόνια μετά από την έναρξη του και το συνολικό κόστος δεν θα είναι μεγαλύτερο από  τα 28, 5 εκατομμύρια ευρώ, σε αντίθεση με την κατασκευή νέου λιμανιού στην περιοχή του αεροδρομίου που θα κόστιζε γύρω στα 90», επεσήμανε ο Μιχάλης Μπελέγρης. Για να γίνουν όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις μελέτης, περιβαλλοντικών όρων και κατασκευής με πιθανότερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα το ΕΣΠΑ ή άλλα κονδύλια.

Μακρύς ο δρόμος

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε τις προτάσεις του master plan εφικτές και πρόσθεσε ότι το έργο θα αποτελέσει ένα σημαντικό μοχλό ανάπτυξης του τουρισμού. Κατέστησε όμως σαφές ότι «ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς αλλά οι πιθανότητες μεγάλες». Επεσήμανε επίσης  ότι το έργο διευκολύνεται και ταυτίζεται με την ολοκλήρωση του Περιφερειακού δρόμου. «Το ένα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και συμπλήρωμα του άλλου και τα δύο μαζί θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην άνοδο της ποιότητας της ζωής μας», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ