8.10.2015 11:00

Μέσω του IOCC η σίτιση των μεταναστών στο Μερσινίδι

Ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗ ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Τα κενά που αφήνει πίσω της η Πολιτεία, έρχεται να καλύψει ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός IOCC (International Orthodox Christian Charities) που έπειτα από συνεννόηση με την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου θα αναλάβει για μία εβδομάδα τη σίτιση των μεταναστών στο Μερσινίδι με δεδομένο ότι οι δαπάνες της Αστυνομίας απορρίφθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο του Κράτους.

Όπως είχε αναφέρει με πρωτοσέλιδό του ο «π» την Τετάρτη, με απόφασή του, το  Ελεγκτικό Συνέδριο του Κράτους, έκρινε παράνομη τη διάταξη στο νόμο για την ανθρωπιστική κρίση που επέτρεπε την κάλυψη της δαπάνης σίτισης των αλλοδαπών από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να μπορεί να σιτιστεί κάποιος πρόσφυγας θα πρέπει να έχει την τυπική «ιδιότητα» του κρατουμένου. Αυτό όμως δεν συμβαίνει στις περιπτώσεις των Σύριων μεταναστών για τους οποίους δεν ισχύει η κράτηση αλλά η έκδοση βεβαίωσης εξάμηνης παραμονής στην Ελλάδα.

Παρόλα αυτά το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί, αν προηγουμένως η πολιτεία δεν μπορέσει να δώσει έγκαιρα λύση και αυτό με δεδομένο ότι δύσκολα θα βρεθεί φορέας που θα μπορεί να καλύψει το ποσό των 5,87 ευρώ που απαιτείται για την καθημερινή σίτιση κάθε μετανάστη – πρόσφυγα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ