31.1.2022 13:46

Μέσα στο 2022 Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου με 92 επιχειρήσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Στοίχημα για το Επιμελητήριο Χίου η αποδοχή των αισθητικών παρεμβάσεων από τους επιχειρηματίες

Σάρκα και οστά θα πάρει η σύμπραξη του Επιμελητήριου και Δήμου Χίου για τη δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου που θα αλλάξει ριζικά την αισθητική όψη μεταξύ των  οδών Απλωταριάς και  Βενιζέλου.

Στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παντελής Λεγάτος, ο Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Γιώργος Περρής και η Αρχιτέκτονας, Δανάη Αθανασοπούλου ανέδειξαν από κοινού, την σημασία υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, υπό την προϋπόθεση ότι ο επιχειρηματικός κόσμος θα αγκαλιάσει την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Το ύψος του προϋπολογισμού, φτάνει στα 1.722.000 ευρώ εκ των οποίων σύμφωνα με τον Πρόεδρο, Π. Λεγάτο, οι 220.000 ευρώ προέρχονται από τον προϋπολογισμό του Επιμελητηρίου. Σήμερα συνολικά 92 επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο έργο.

Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Περρή είναι η αισθητική ομοιομορφία συγκεκριμένων οδών και παρόδων που θα αναδείξουν την εικόνα της αγοράς. Συγκεκριμένα οι οδοί που περιλαμβάνονται είναι: Φιστέλ ντε Κουλάνζ, Ροΐδου, Αμάντου, Σκυλίτση, Βουπάλου, Ψυχάρη, Τσελεπή, Ευ. Αργέντη, Αφών Ράλλη, Δρομοκαΐτη, 11ης Νοεμβρίου, Φ. Αργέντη, Αρχέρμου, Δαμαλά, Ελ, Βενιζέλου, Δημογεροντίας, Δωροθέου Πρωΐου, Μητροπολίτου Πλάτωνος και Κοραή.

Οι προβλεπόμενες εργασίες που θα δρομολογηθούν εμπεριέχουν εργασίες χρωματισμού των όψεων των κτιρίων κυρίως με χρώματα στην ίδια χρωματική απόχρωση όπως λ.χ. ώχρα. Ακολουθεί η τοποθέτηση επιγραφών οι οποίες θα είναι εύκολα ορατές τόσο από διερχόμενους οδηγούς αλλά και πεζούς. Οι πινακίδες μάλιστα θα φτιαχτούν από μέταλλο στις οποίες με λέιζερ θα χαραχτεί και η επωνυμία του καταστήματος. Μεταξύ των εργασιών που προβλέπονται να πραγματοποιηθούν είναι και η κάλυψη κλιματιστικών στην περίπτωση που δεν θα είναι εφικτή η απομάκρυνση τους από την πρόσοψη του κτιρίου. Επίσης προβλέπονται και επεμβάσεις στον εξωτερικό φωτισμό των κτιρίων.

Από την πλευρά του, ο Δήμος θα αναλάβει και εργασίες για την ανάπλαση των οδών όπως λ.χ. πεζοδρομήσεις και τον καλλωπισμό τους. Μάλιστα θα είναι υπεύθυνος και για την τοποθέτηση συστημάτων έξυπνης πόλης.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του έργου, το Επιμελητήριο έχει ζητήσει την τροποποίηση του έργου και θα απλωθεί σύμφωνα με τον κ. Περρή έως και το 2023. Ωστόσο, η υλοποίηση από την πλευρά του Επιμελητηρίου θα ξεκινήσει το 2022.

Μάλιστα με την ολοκλήρωση του έργου, το Επιμελητήριο σχεδιάζει την διοργάνωση Φεστιβάλ το οποίο θα στοχεύει να αποκτήσει ο κόσμος της αγοράς εξωστρέφεια.

Ερωτώμενοι σχετικά με τον λόγο για τον οποίο,  κάποιοι οδοί αποκλείστηκαν από την συγκεκριμένη δράση ο κ. Περρής διευκρίνισε ότι, το Επιμελητήριο όφειλε, να ακολουθήσει τις οδηγίες του συγκεκριμένου προγράμματος.

Τέλος, το μεγάλο στοίχημα ωστόσο για το Επιμελητήριου είναι οι επιχειρηματίες να αγκαλιάσουν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία καθώς μόνο έτσι θα επιτευχθεί η αισθητική ομοιομορφία των εμπορικών δρόμων.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ