4.11.2014 10:37

Με τίνος την υπογραφή;

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ

Τον τρόπο με τον οποίο εν μία νυκτί ο Καλλικρατικός Δήμος Χίου απεμπόλησε τα συμφέροντά του από δημοτική έκταση στην Καλαμωτή χαρακτηρίζοντάς την ιδιωτική με σκοπό την ανέγερση οικοδομής, αναζήτησαν χθες τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Στρ. Γδύση, η συγκεκριμένη έκταση, στην περιοχή Χαλκοματάς της Καλαμωτής, συνολικής επιφάνειας 100 τ.μ. είχε χαρακτηριστεί ως ιδιωτική επί αντιδημαρχείας Η. Κλεισσά στις 5/4/2012, παρότι τόσο ο πρώην πρόεδρος της Καλαμωτής όσο και ο νυν, διαβεβαίωσαν ότι πρόκειται για καθαρά δημοτικό χώρο.

Τα λεγόμενα του κ. Γδύση επιβεβαίωσε και ο νυν πρόεδρος του χωριού Ν. Γαλάτουλας που με δηλώσεις του στον «π» ανέφερε:

«Υπάρχει όντως η συγκεκριμένη χωρική μεταβολή στην Καλαμωτή, ωστόσο είναι σίγουρο ότι αυτή η έκταση αποτελεί δημοτική έκταση. Μπορεί ο κ. Κλεισσάς να μην γνώριζε και να υπέγραφε αυτή την απόφαση όμως όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε άλλο παρά ιδιωτικός χώρος είναι ο συγκεκριμένος».

«Δεν υπέγραφα τίποτα μόνος μου»

Στον αντίποδα ο ιατρός Η. Κλεισσάς που το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επιτελούσε χρέη χωρικού αντιδημάρχου στη Δ.Ε. Μαστιχοχωρίων δεν αρνήθηκε την υπογραφή του σημειώνοντας όμως ότι δεν υπέγραφε τίποτα μόνος του .

«Δεν υπέγραφα ποτέ τίποτα χωρίς να μου το υποδείξουν οι υπηρεσίες του Δήμου. Δεν θυμάμαι το συγκεκριμένο περιστατικό όμως διαβεβαιώνω ότι πάντα ζητούσα τη γνώμη των υπηρεσιακών παραγόντων», ανέφερε ο κ. Κλεισσάς.

Η συνέχεια του θέματος αναμένεται να δοθεί στις δικαστικές αίθουσες καθώς με ομόφωνη απόφασή τους τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να ορίσουν δικηγόρο προκειμένου να διεκδικήσουν την κυριότητα της συγκεκριμένης έκτασης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ