6.9.2013 11:23

Με τίνος την εντολή; (ΦΩΤΟ)

ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΣΤΟΝ «π» ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΥΚΙΑΔΑΣ

Σοβαρά ερωτηματικά για τον τρόπο που σκέφτονται εν έτη 2013 άτομα τα οποία βρίσκονται σε θέση ευθύνης δημιουργεί το χθεσινό καταγγελλόμενο περιστατικό στον «π», μερίδας κατοίκων της Συκιάδας, για καταπάτηση εκτάσεων δίπλα από τον ενοριακό Ναό του χωριού.

Σύμφωνα με την καταγγελία των θιγομένων άγνωστοι, προχώρησαν στη ρίψη ποσότητας μπάζων εντός ιδιωτικών οικοπέδων με σκοπό τη σταδιακή μετατροπή τους σε χώρο στάθμευσης της εκκλησίας.

Όπως σημειώνουν οι ίδιοι στον «π» δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει το συγκεκριμένο περιστατικό αφού κατά καιρούς συγκεκριμένα άτομα ρίχνουν μπάζα, σε ώρες που δεν γίνονται αντιληπτοί, με αποτέλεσμα ο χώρος δίπλα από την εκκλησία να μετατρέπεται σε μία τεράστια αλάνα που χρησιμοποιείται ως επιπλέον χώρος στάθμευσης οχημάτων του ναού.

«Είναι πάγια τακτική αυτή που ακολουθούν εδώ και καιρό ορισμένοι στο χωριό. Είναι ντροπή να καταπατούν ιδιωτικές ιδιοκτησίες χωρίς να έχουν την παραμικρή ευθιξία να μας ενημερώσουν προηγουμένως για τις πράξεις τους. Με αυτή τη λογική, κάθε μέρα και από λίγα μπάζα, έχουν εξαφανιστεί ολόκληρα οικόπεδα και έχει δημιουργηθεί ολόκληρη αλάνα. Έχουμε αποταθεί και στην Μητρόπολη για να εξετάσει το θέμα αλλά πλέον θεωρούμε ότι εσκεμμένα δεν παρεμβαίνει», δήλωσαν οι ίδιοι στον «π».

Παρόλες πάντως τις διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών των οικοπέδων, μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει καμία απάντηση κυρίως για το ποιος δίνει την εντολή για ρίψη των μπάζων, με τους συγκεκριμένους μέχρι και χθες να συνεχίζουν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα και κατά βούληση επί τρίτων ιδιοκτησιών.

«Να μας πουν πρώτα απ’ όλα με ποιου η εντολή γίνεται αυτή η παρανομία, αν είναι ενήμερος ο Ιερέας και ποια η γνώμη του για όλο αυτό. Επιπλέον να μας ενημερώσουν ποια επίσημη άδεια έχουν για τη ρίψη μπάζων εντός κατοικημένης περιοχής και ειδικότερα εντός ιδιωτικών περιουσιών. Διαφορετικά είναι όλοι τους έκθετοι κυρίως ποινικά», είπαν καταλήγοντας οι κάτοικοι που είναι έτοιμοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Διαψεύδει ο Ιερέας

Κατηγορηματικός πάντως ως προς την ανάμειξη της Εκκλησίας στην κατάσταση εμφανίστηκε με δηλώσεις του στον «π» ο ιερέας του χωριού π. Μ. Στεφανιώρος σημειώνοντας ότι η ενορία δεν έχει καμία σχέση με έκνομες όπως τις χαρακτήρισε ενέργειες, ενώ ανέφερε ότι έχουν υποπέσει στην αντίληψή του περιστατικά ρίψεις μπάζων από ιδιώτες κυρίως κατά τις ώρες που ο ίδιος απουσιάζει από το ναό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ