19.7.2013 18:28

Με στόχο την ασφαλή επιστροφή

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, ενόψει της μαζικής μετάβασης χιλιάδων πιστών στην Αγία Μαρκέλλα το διήμερο 21 και 22 Ιουλίου.

Χθες το πρωί σε σύσκεψη στο γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή Χίου Κ. Λαγού οριστικοποιήθηκε το σχέδιο δράσης με την Ασφάλεια και την Τροχαία του νησιού να επιφορτίζονται με το έργο της αστυνόμευσης και της ρύθμισης της κυκλοφορίας αντίστοιχα.

Παράλληλα σημαντική ενίσχυση ανδρών έλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλων αφού το προσκύνημα είναι στην περιοχή ευθύνης του ενώ την ημέρα του προσκυνήματος θα αναλάβει να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο του.

Τέλος τμήματα αστυνομικών από την Ασφάλεια και την Τροχαία θα εξαπλωθούν σε όλη τη βοριοδυτική Χίο έχοντας καθαρά αυτόνομη δράση από όλες τις υπόλοιπες αστυνομικές δυνάμεις.

Ανδρέας Δαμίρης

«Στο στόχαστρο οι απατεώνες»

Σημαντική απ’ ότι φαίνεται να είναι η δράση της Ασφάλειας Χίου καθώς ήδη από την παραμονή της παγχιακής εορτής στελέχη της υποδιεύθυνσης με πολιτικά θα χτενίσουν τις παραλίες και τις περιοχές γύρω από την Αγία Μαρκέλλα ώστε να αποφευχθούν κρούσματα κλοπών.

«Είμαστε έτοιμοι στο έπακρο. Θα είμαστε εκεί συνεχώς προκειμένου να εποπτεύουμε τόσο τον προσκυνηματικό χώρο όσο και τις περιοχές γύρω από αυτόν. Ο στόχος μας είναι η συνεχής αστυνόμευση των παραπάνω σημείων ώστε να αποτρέψουμε ή να επέμβουμε σε συμβάντα κλοπών. Είναι γνωστό άλλωστε ότι κάθε χρόνο επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την κοσμοσυρροή και δρουν παραβατικά», σημείωσε ο διοικητής της Ασφάλειας.

Κ. Ντούπης

«Ο σωστός οδηγός δεν έχει να φοβάται τίποτα»

Ημέρα κρίσης θα είναι για τις αντοχές και την αποτελεσματικότητα της Τροχαίας το διήμερο της παραμονής και του εορτασμού της Αγίας Μαρκέλλας. Τόσο το πλήθος των οχημάτων και των δικύκλων όσο και ο σημαντικός αριθμός προσκυνητών που κάθε χρόνο μεταβαίνει με τα πόδια στο Αγίασμα αποτελούν πρόκληση για το τοπικό τμήμα της Υπηρεσίας.

Στόχος σύμφωνα με τον διοικητή της τροχαίας είναι η ασφαλής μετάβαση και επιστροφή των χιλιάδων προσκυνητών προς και από την Αγία Μαρκέλλα. Παράλληλα όπως επεσήμανε τα συνεργεία της Τροχαίας που θα κυκλοφορούν αδιάλειπτα για δύο συνεχόμενα 24ωρα στην ευρύτερη περιοχή της Χίου έχουν λάβει εντολή να βεβαιώνουν χωρίς δεύτερη ευκαιρία όσους παραβαίνουν τον Κ.Ο.Κ..

«Μηχανάκια με αλλαγμένη εξάτμιση, οδηγοί χωρίς δίπλωμα, χωρίς κράνος και με διαθέσεις για κατανάλωση αλκοόλ καλύτερα να το σκεφθούν πριν ανέβουν διότι τα πρόστιμα θα είναι αυστηρά. Θα φθάσουμε μέχρι και τα 700 ευρώ ανά άτομο.

Από την άλλη, ο νομοταγής οδηγός δεν έχει να φοβάται τίποτα.

Εφιστώ την ιδιαίτερη προσοχή των πεζών. Να είναι εξοπλισμένοι με φακό και αντανακλαστικά στα παπούτσια και τα ρούχα και να κινούνται πάντα στην αντίθεση κατεύθυνση με το ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο στόχος μας είναι να επιστρέψουν όλοι ασφαλείς». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ