16.1.2015 16:13

Με μπροστάρη τον Δήμο Χίου [ΗΧΗΤΙΚΟ]

ΥΠΟ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Νέες προοπτικές για τις δράσεις πρόνοιας στο νησί δημιουργεί η απόφαση του Δήμου Χίου να αξιοποιήσει το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους απόρους» που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας.

Ουσιαστικά πρόκειται για πρόγραμμα που χρηματοδοτεί δράσεις όπως η καθημερινή σίτιση συμπολιτών μας, εθελοντική διδασκαλία και συμβουλευτική αλλά και προμήθεια ρουχισμού.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 5ετής δηλαδή μέχρι το 2020.  

Σε αυτά πλαίσια ο Δήμος Χίου πραγματοποίησε  διαβούλευση κοινωνικών φορέων για τη διαμόρφωση «Κοινωνικής Συμπράξεως» στο πλαίσιο υλοποίησης του προαναφερόμενου προγράμματος.

Στη διάρκεια της ανοιχτής διαβούλευσης έγινε παράθεση - έκθεση απόψεων από τους παρευρισκόμενους φορείς, στο οποίο εκφράστηκε η καταρχήν διάθεση για συνεργασία τους με το Δήμο Χίου και τους λοιπούς τοπικούς φορείς.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι ο Δήμος Χίου θα αναλάβει επικεφαλής αυτής της κοινωνικής σύμπραξης ως πιστοποιημένος φορέας διαχειριστικής επάρκειας που πληροί τις προϋποθέσεις για να αναλάβει αυτό το ρόλο.

Η κοινωνική Σύμπραξη θα πρέπει να λάβει θεσμική μορφή έπειτα από εξουσιοδότηση που θα λάβει από τους συμμετέχοντες φορείς. Σχετική πρόταση στο παρόν στάδιο της Διαβούλευσης μπορεί να καταθέσει οποιοσδήποτε φορέας επιθυμεί αρκεί να έχει επαρκή εμπειρία σε ζητήματα σίτισης και κοινωνικής ενίσχυσης.

Οι φορείς που θέλουν να εκφράσουν ενδιαφέρον μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα με τη Διεύθυνση Προγραμματισμού (κ. Αμπαζή Γιάννη τηλ. 2271351615).

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ