25.4.2015 12:05

Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μάρκου [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

ΧΕΙΡΟΘΕΤΗΚΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ Ο ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Δ. ΖΕΡΒΑΚΗΣ

Με ιεροπρέπεια και ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάστηκε το πρωί του Σαββάτου η μνήμη του Αγίου και Ευαγγελιστή Μάρκου στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Βροντάδου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος.

Εκατοντάδες πιστοί κατέκλεισαν τον Ιερό Ναό ενώ ξεχωριστή υπήρξε η παρουσία του Χιώτη Ταξίαρχου Χρ. Δρίβα αλλά και του πρώην ταξίαρχου της 96 ΑΔΤΕ και νυν επιτελάρχη της Εθνικής Φρουράς Κύπρου υποστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη.

Παραμονή της μνήμης του Αγίου, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός ενώ ανήμερα των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Χίου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρουσία εκατοντάδων πιστών, δεκάδων ιερέων καθώς και των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του νησιού.

Λίγο πριν το τέλος της  Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μάρκος χειροθέτησε Αναγνώστη του Θείου Λόγου τον επιτελάρχη της Εθνικής Φρουράς Κύπρου Δ. Ζερβάκη χαρίζοντάς του παράλληλα ένα εγκόλπιο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο  Μητροπολίτης δέχθηκε τις ευχές επισήμων και πιστών στην ενοριακή αίθουσα του Αγίου Μάρκου.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ